c

Kainuun uuden sairaalan 2a-vaihe on valmis

Lehdistötiedotteet 1.9.2020 13.00 CET

Kainuun uuden sairaalan toisen vaiheen ensimmäinen rakennuslohko on valmistunut aikataulun mukaisesti elokuun loppuun mennessä. Suunnittelusta ja rakentamisesta vastaava Kainua-allianssi on luovuttanut tilat tilaajalle.

Lastenpoliklinikka uudessa 2a-osassa. Kuva: Kainua-allianssi

Syys-lokakuun aikana uudet tilat kalustetaan ja varustellaan toimintaa varten. Uuden sairaalan valmistuminen on jaettu lohkoihin, joiden avulla potilastyölle ei tarvita väliaikaisia tiloja. Nyt valmistunut 2a-vaihe sisältää poliklinikka- ja osastotiloja 4 150 bruttoneliömetriä. Ensi talvena valmistuu seuraavan vaiheen lähes 3 000 bruttoneliömetrin kokoinen osuus entiseen päivystysrakennukseen. Tämän jälkeen uuden päärakennuksen viimeiseen lohkoon valmistuu lähes 10 000 bruttoneliömetriä uusia tiloja vuoden päästä kesällä 2021.

Ensimmäinen vaihe otettiin potilaskäyttöön tammikuussa, jolloin kaksi kolmasosaa sairaalasta, muun muassa päivystys ja leikkaustoiminta, aloittivat uudessa päärakennuksessa. Käyttöönottovaiheen lopulla Suomeen edennyt koronaepidemia on luonnollisesti vaikuttanut sairaalan toimintaan, mutta uudet tilat ovat mahdollistaneet myös joustavat muutokset eri tilanteissa.

”Olemme nyt saamassa poliklinikka-alueen ensimmäiset osat käyttöön. Potilastyö käynnistyy lokakuun puolessa välissä, kun Kajaanin pääterveysaseman vastaanoton muutto on suoritettu”, kertoo kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto. ”Vaiheittainen käyttöönotto on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi, ja nyt jo toimiva sairaala helpottaa uusien muuttajien tuloa”, jatkaa Ahopelto.

Nyt valmistuneet tilat sisältävät sisääntulokerroksessa uuden yleislääketieteen poliklinikan, jonka osana toimivat Kajaanin pääterveysaseman vastaanotot 19.10. alkaen. Kolmannessa kerroksessa avautuu lasten ja nuorten poliklinikka 22.10.

”2a-vaiheen tilat ovat valmistuneet suunnitelmien mukaan ja jopa puoli vuotta alkuperäistä aikataulua aiemmin. Runkovaihe toteutettiin jo ensimmäisen osan yhteydessä, joten tässä pystyttiin rauhassa viimeistelemään työt. Erityisesti ilahduttaa, että luovutamme tilat nollavirheluovutuksena”, iloitsee Kainua-allianssin projektijohtaja Timo Markkanen.

Koronatilanteen vuoksi lohkon käyttöönottoa ei juhlisteta erityisesti, eikä tiloihin järjestetä yleisökierroksia.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, projektijohtaja Timo Markkanen, puh. 040 527 6767, timo.markkanen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2019 lopussa 2 179 henkilöä Suomessa.