c

Skanskan ja Kuopion kaupungin nimikilpailu uudelle asuinalueelle etenee – äänestä suosikkinimesi voittoon

Lehdistötiedotteet 3.7.2020 9.00 CET

Skanskan ja Kuopion kaupungin yhdessä järjestämään nimikilpailuun tuli määräaikaan mennessä jopa 726 nimiehdotusta. Raati valitsi jatkokierrokselle viisi nimeä, joista kaupunkilaiset saavat nyt äänestää suosikkinsa voittoon. Tulevan asuinalueen nimi julkistetaan elokuussa.

Havainnekuva uudesta alueesta, jonka nimi ratkeaa elokuussa.

Kuopiolaiset innostuivat valtavasti nimikilpailusta, jossa etsitään nimeä uudelle asuinalueelle Kuopion keskustan tuntumaan. Kilpailun raati valitsi kaupunkilaisten ehdotuksista jatkokierrokselle viisi nimeä. Ne ovat Skopa, Tekula, Hatsalankulma, Hatsalan Helmi ja Puijonkuppee.

”Nimiehdotusten suuri määrä oli meille iloinen yllätys. Kilpailu on kiva tapa osallistaa asukkaita valitsemaan asuinalueelle nimi, joka jää Kuopion historiaan. Kaikki äänestykseen valitut ehdotukset ovat hyviä ja sopivat erinomaisesti alueen nimeksi”, iloitsee Kuopion kaupungin asuntotoimenjohtaja Katri Hiltunen.

Useamman osallistujan ehdottama Skopa liittyy Kuopion nimihistoriaan, mutta se koettiin myös vauhdikkaaksi ja urbaaniksi nimeksi. Suuri määrä vastaajista ehdotti nimeksi Tekulaa, joka kunnioittaa paikalla toimineen Savonia-ammattikorkeakoulun teknillisen opiston menneisyyttä ja rimmaa mukavasti viereisen Niiralan kaupunginosan kanssa. Puijonkuppee painottaa alueen sijaintia hauskalla savolaisella otteella, kun taas Hatsalankulma ja Hatsalan Helmi saavat inspiraationsa alueen kaupunginosan nimestä.

”Valitsimme nämä nimet jatkoon yksimielisesti, sillä ne sopivat alueelle ja kuvaavat sen luonnetta hyvin. Paikalliset kuitenkin tietävät parhaiten, mikä nimi asuinalueelle sopii, ja nyt on aika äänestää näistä nimistä paras”, toteaa tuomariston puheenjohtaja, kaavakehitysjohtaja Hille Kaukonen Skanskasta.

Äänestyksen voittaja ratkeaa elokuussa

Kaikki halukkaat voivat käydä äänestämässä suosikkinimeään tällä lomakkeella, joka löytyy Skanskan ja Kuopion kaupungin nettisivuilta. Äänestysaika alkaa nyt ja päättyy 3.8.2020 klo 9.00.

Nimikilpailun voittaja julkistetaan 24.8.2020 klo 16 järjestettävässä tilaisuudessa. Kaikkien nimikilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan viisi 100 euron arvoista sisustuslahjakorttia. Arvonnan voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti äänestyksen päätyttyä.

Rakenteille neljä viihtyisää asuinkorttelia

Uudet asuinkorttelit nousevat lähivuosina aivan Kuopion keskustan tuntumaan, torin ja Puijon välimaastoon. Lähellä ovat luonto, monipuoliset liikuntapaikat sekä sydänkeskustan vireys ja palvelut. Neljän korttelin alueelle rakentuu noin 20 kerrostaloa, ja Skanska aloittaa rakentamisen arviolta vuonna 2021.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, kaavakehitysjohtaja Hille Kaukonen, puh. 040 178 7528, hille.kaukonen[at]skanska.fi

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 5019816, cristina.rinnetie[at]skanska.fi

Kuopion kaupunki, asuntotoimenjohtaja Katri Hiltunen, puh. 0447 185050, katri.hiltunen[at]kuopio.fi

Kuopion kaupunki, va. asemakaavapäällikkö Pauli Sonninen, puh. 0447 185439, pauli.sonninen[at]kuopio.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2019 lopussa 2 179 henkilöä Suomessa.