c

Skanska toteuttaa Kruunuasunnoille vuokra-asuntoja Espooseen

Lehdistötiedotteet 30.6.2020 14.00 CET

Skanska ja Kruunuasunnot Oy ovat solmineet sopimuksen uusien vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen rakentamisesta Espoon Finnooseen.

Havainnekuva As. Oy Espoon Itäviitasta. Kuva: Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy

8-kerroksiseen As. Oy Espoon Itäviitta -nimiseen taloyhtiöön tulee 67 asuntoa yksiöistä neljän huoneen perheasuntoihin saakka. Asukkaiden käytössä on kerhotila, pesula, kaksisaunainen saunaosasto sekä Postin automaatti. Taloyhtiön käyttöön tulee 34 autopaikkaa, jotka sijaitsevat viereisen taloyhtiön kanssa yhteiskäytössä olevassa pysäköintihallissa. Osa paikoista varustetaan sähköautolle sopiviksi. Pysäköintihallin kannen päälle muodostuu yhtiöiden yhteinen vehreä piha-alue, jossa on muun muassa oleskelu- ja leikkipaikka. Kohteen rakentaminen alkaa heinäkuussa 2020, ja se valmistuu alkuvuodesta 2022.

”Espoon Itäviitassa on huomioitu energiatehokkaat suunnitteluratkaisut, joilla E-luku on saatu 19 % vaatimustasoa matalammalle. Talon energialuokka on A, ja ratkaisuina ovat esimerkiksi katolle asennettavat aurinkopaneelit sekä vettä säästävät vesikalusteet. Asunnoissa on huomioitu myös mahdollisten erityisryhmien tarpeet muun muassa pesuhuoneisiin asennettavilla tukikahvojen kiinnitysvarauksilla”, kertoo projektipäällikkö Merja Hurmerinta-Kemppainen Skanskalta.

”Uudiskohde vastaa Kruunuasuntojen tavoitteita asuntorakentamisesta kasvukeskuksiin. Espoon Itäviitan sijainti Finnoon alueella on erinomainen: talon välittömään läheisyyteen valmistuu metroasema vuonna 2023 ja palvelut löytyvät lähietäisyydeltä”, Kruunuasuntojen toimitusjohtaja Mika Karlsson sanoo.

Merellinen Finnoo on kestävästi kehittyvä kaupunginosa, joka kasvaa luonnon monimuotoisuutta kunnioittaen. Läheisten luonnonsuojelualueiden lisäksi alueelle on suunniteltu puistoalueita virkistäytymiseen, ja asuinalue jatkuu aina kävelyetäisyydellä olevaan merenrantaan saakka. Alue muodostuu kodiksi noin 17 000 asukkaalle valmistuessaan kokonaisuudessaan 2030-luvulla. Tavoitteena on, että asuntojen lisäksi alueelle syntyy työpaikkoja ja arjen palveluita.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, projektipäällikkö Merja Hurmerinta-Kemppainen, puh. 040 541 0368, merja.hurmerinta[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Kruunuasunnot Oy, toimitusjohtaja Mika Karlsson, puh. 040 149 5577, mika.karlsson[at]kruunuasunnot.fi

Kruunuasunnot Oy, viestinnän asiantuntija Marianne Minkkinen, puh. 040 542 6008, marianne.minkkinen[at]kruunuasunnot.fi

Kruunuasunnot Oy rakennuttaa, vuokraa ja kehittää laadukkaita asuntoja 19 paikkakunnalla ympäri Suomen aina Helsingistä Sodankylään. Toimintaan kuuluu myös asuntojen vuokrauksen ja hallinnoinnin palveluiden tuottamista. Yritys hallinnoi noin 2 300 asuntoa, joista se omistaa itse noin 1 900.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2019 lopussa 2 179 henkilöä Suomessa.