c

Skanska jatkaa Tampereen Härmälänrannan rakentamista – nyt vuorossa 12-kerroksinen kohde rantakorttelissa

Lehdistötiedotteet 5.6.2020 9.00 CET

Skanska rakentaa Tampereen Härmälänrannan rantarivistöön toisen kohteen, jonka ennakkomarkkinointi on käynnistynyt. As. Oy Tampereen Härmälänrannan Tiira -nimiseen taloyhtiöön tulee 70 asuntoa, joista avautuvat hienot näkymät Pyhäjärvelle tai viereiseen omenatarhaan. Kohde on alueen toinen ja samalla viimeinen 12-kerroksinen talo.

Tampereen Härmälänrannan Tiira rakennetaan aivan Pyhäjärven rannan tuntumaan.

Tampereen Härmälänrannan Tiirasta löytyy koteja 32 neliön yksiöistä 113-neliöiseen perheasuntoon, ja niihin tulevat huoneistokohtainen ilmanvaihto ja lattialämmitys. Arkea helpottavat myös taloyhtiössä sijaitseva Postin pakettiautomaatti sekä monipuoliset yhteistilat. Tampereen Härmälänrannan Tiiraan tuleva korttelin yhteinen saunatila ja viereisen taloyhtiön vierashuone ovat varattavissa sovelluksen kautta. Asukkaiden käytössä on korttelin pysäköintilaitos, jonka maanalaisesta osasta on sisäyhteys kellarikerrokseen. Autopaikat on varustettu lämpöpistokkeella, jossa on sähköautojen latausmahdollisuus. Kohteelle tavoitellaan RTS-ympäristöluokitusta.

”Härmälänranta on kehittynyt hienoksi ja halutuksi asuinalueeksi, ja on mukava, että voimme tuoda uuden kohteen jälleen markkinoille sekä kehittää aluetta edelleen. Aiemmin toteutettu korkean rakentamisen kohde kiinnosti uuden kodin ostajia erittäin paljon, joten uskon myös tämän kohteen kiinnostavan, sillä lisänä on vielä upeita vesistönäkymiä”, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma Skanska Kodeilta.

Osoitteessa Fontellinpolku 7 sijaitsevan kohteen rakentaminen alkaa alustavan arvion mukaan marraskuussa 2020, jolloin kohde valmistuu tammikuussa 2022.

Härmälänranta tunnetaan erityisesti yhteisöllisestä ja aktiivisesta asukasyhteisöstään, joka on perustanut Härmälänrannan asukasyhdistyksen. Yhdistys järjestää muun muassa tapahtumia asukkaille ja toimii linkkinä Tampereen kaupungin toimintoihin. Alueen luonto tarjoaa monipuoliset ulkoilumahdollisuudet. Esimerkiksi läheisestä Härmälänsaaresta löytyy luonnonmukaisia polkuja, ja koko Pyhäjärven voi kiertää ulkoiluväylää pitkin. Pyhäjärven rannassa on useita puistoalueita, ja aivan Tampereen Härmälänrannan Tiiran läheisyyteen on suunnitteilla uimaranta ja sauna.

Alueelta on hyvät julkisen liikenteen yhteydet, ja kävellen tai pyörällä pääsee Hatanpään Kartanolle, arboretumiin ja aina keskustaan asti. Härmälänrantaan on myös suunnitteilla seuturatikkayhteys, joka edelleen parantaa liikkumista lähialueille ja Tampereen keskustaan.  

Skanska rakentaa alueelle parhaillaan myös kahta muuta kohdetta, As. Oy Tampereen Härmälänrannan Rollikkaa ja As. Oy Tampereen Härmälänrannan Sampoa, joista jälkimmäinen sijaitsee samassa korttelissa Tampereen Härmälänrannan Tiiran kanssa.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Kodit, projektipäällikkö Kristiina Helenius, puh. 046 923 7323, kristiina.helenius[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2019 lopussa 2 179 henkilöä Suomessa.