c

Kesätyöt ja harjoittelu Skanskalla vievät kohti työelämää

Lehdistötiedotteet 2.6.2020 11.30 CET

Skanskalla työskentelee tänä kesänä yhteensä yli 200 kesätyöntekijää ja -harjoittelijaa. Heistä valtaosa työskentelee Etelä-Suomessa asunto-, toimitila- ja infratyömailla.

Kesätöiden ja harjoitteluohjelmien kautta nuoret saavat tärkeää työkokemusta.

”Koronakevät on vaikeuttanut monen nuoren mahdollisuutta saada kesätyö. Skanskalle nuoret ovat tärkeä tulevaisuuden voimavara, ja tarjoamme kesätöitä tänäkin vuonna entiseen tapaan”, sanoo Skanskan henkilöstöjohtaja Nina Jankola-Väntär.

Merkittävä osa kesätyöntekijöistä on mukana korkeakouluopiskelijoille suunnatussa Skanska Oppiva -harjoitteluohjelmassa. Skanskan harjoitteluohjelma käynnistyi vuonna 2020 jo kuudennentoista kerran, ja ohjelmassa aloitti tänä vuonna yhteensä 52 opiskelijaa. Skanska Oppiva -harjoitteluohjelma tarjoaa opiskelijoille töitä oman alan tehtävissä jo opiskeluaikana ja antaa näin mahdollisuuden kerryttää tärkeää työkokemusta.

”Harjoitteluohjelmamme on pitkäjänteinen, ja sen tavoitteena on tutustuttaa sekä työtehtäviin että sitouttaa Skanskan kulttuuriin. Ilahduttavaa onkin, että erittäin monet kolmivuotisen harjoitteluohjelman läpikäyneet opiskelijat ovat valmistuttuaan halunneet jäädä meille töihin”, Jankola-Väntär jatkaa.

Skanska sijoittui vuonna 2020 toiselle sijalle rakennusalan ihannetyönantajana Universumin korkeakouluopiskelijoille suunnatussa tutkimuksessa.

“On hienoa, että nuoret näkevät Skanskan houkuttelevana työnantajana. Skanska tunnetaan johtavana henkilöstön kehittäjänä, ja haluammekin tarjota jokaiselle mahdollisuuden kehittyä työssään ja kokea tekemänsä työn merkityksellisyys. Tätä selvästi arvostetaan”, sanoo Jankola-Väntär.

Skanska on ollut jo usean vuoden ajan mukana myös Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa.

”Osallistumalla Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan sitoudumme siihen, että jokaisesta Skanskaan kesätöihin tulevasta nuoresta aidosti välitetään ja että heille annetaan mahdollisuus näyttää kykynsä työskentelyn kautta. Nuoret perehdytetään työhönsä perusteellisesti ja koulutetaan toimimaan turvallisesti työmaalla”, kertoo Jankola-Väntär.

”Esimiehet valmistautuvat harjoittelijoiden tuloon suunnittelemalla perehdytyksen ja nimeämällä perehdyttäjän. Arvostamme harjoittelijoiden osaamista, ja kannustamme heitä tuomaan omia oivalluksiaan rohkeasti esille. Haluamme ottaa harjoittelijat heti mukaan tasavertaisiksi työyhteisömme jäseniksi”, Jankola-Väntär sanoo.

Lisätietoja:

Skanska Oy, henkilöstöjohtaja Nina Jankola-Väntär, puh. 040 543 2417, nina.jankola-vantar[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2019 lopussa 2 179 henkilöä Suomessa.