c

Asuntolana toiminut asuinrakennus puretaan Mannerheimintielle tulevien uusien kotien tieltä

Lehdistötiedotteet 27.4.2020 8.00 CET

Osoitteessa Mannerheimintie 162 käynnistyvät purkutyöt, kun asuntolana toiminut rakennus tekee tilaa uudelle kerrostalolle. Skanska toteuttaa tontille 42 uutta kotia.

As. Oy Mansku 162:n jokaisessa huoneistossa on joko parveke tai pihatason suojattu terassi, jonka näkymät avautuvat pihan suuntaan.

Kolmesta-neljään kuukautta kestävät purkutyöt pyritään organisoimaan siten, että Mannerheimintien liikenteelle tai tontin läheisyydessä asuville ja liikkuville aiheutuu mahdollisimman vähän häiriötä.

”Näillä näkymin aloitamme uusien asuntojen rakentamisen purkutöiden päätyttyä elo-syyskuussa 2020, mikä tarkoittaisi, että hanke valmistuu keväällä 2022”, kertoo hankekehityspäällikkö Juha Laaksonen Skanskasta.

Kahdeksankerroksiseen As. Oy Helsingin Mansku 162 -asuintaloon rakennettavien asuntojen joukkoon mahtuu niin 27 neliön yksiöitä kuin ylimmän kerroksen 123-neliöinen uniikki asunto, jonka parvekkeelta ja kahdelta ranskalaiselta parvekkeelta avautuvat avarat kaupunkinäkymät. Jokaisessa asunnossa on joko parveke tai pihatasolla aitarakenteella suojattu terassi. Alimmassa kerroksessa on kaksi kerhotilaa ja saunaosasto vilvoittelualueineen. Katutasoon tulee yksi liiketila.

Rakennuksen katolle sijoitetaan aurinkopaneeleja, joilla katetaan osa kiinteistön sähkönkulutuksesta. Rakennuksen energialuokka on A, ja kohde suunnitellaan RTS-ympäristöluokituksen vaatimusten mukaiseksi. Rakennuksen 31 autopaikasta 16 sijaitsee talon alle rakennettavassa hallissa, ja niissä on varaus sähköauton latauslaitteen asentamiselle.

Uuden rakennuksen julkisivussa on pyritty kunnioittamaan alueen olemassa olevaa ilmettä. Rakennuksen julkisivuun tulee kulma pohjoispäädyssä kohdassa, jossa Mannerheimintie vaihtuu puistomaiseksi. Etupihalla Mannerheimintien puolella vanha liuskekivimuuri säilytetään ja puutarhamaisuutta korostetaan ruusuistutuksilla.

Nyt purettavaa vuonna 1952 valmistunutta asuntolaa käytettiin pitkään Tilkan sairaalan asuntolana. Hoitajat työskentelivät viereisessä Tilkan sairaalassa, joka toimi sotilassairaalana. Myöhemmin rakennuksesta tuli asuintalo Puolustusvoimien henkilökunnan käyttöön, mutta se on ollut viimeiset pari vuotta tyhjillään.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, hankekehityspäällikkö Juha Laaksonen, puh. 040 703 7423, juha.laaksonen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2019 lopussa 2 179 henkilöä Suomessa.