c

Skanska kehittää edelleen Turun Telakkarantaa ja tuo markkinoille jokinäkymien ehdoilla suunnitellun uuden kohteen

Lehdistötiedotteet 21.4.2020 8.35 CET

Skanska jatkaa Turun Telakkarannan kehittämistä. ”Merellinen alue on aina suosittu ja arvonsa säilyttävä, ja nyt tuomme ennakkomarkkinointiin jälleen 34 uutta kotia”, kertoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

Turun Kreijari rakennetaan aivan Aurajoen läheisyyteen, ja asukkaille avautuvat upeat näkymät.

Seitsenkerroksiseen As. Oy Turun Kreijariin tulee valikoima asuntoja 32,5 neliön yksiöstä ylimmän kerroksen lähes 120-neliöiseen uniikkiin asuntoon, jossa on koko asunnon levyinen parveke ja lasiseinää Aurajoen suuntaan.

”Jokaisessa asunnossa on parveke, josta avautuvat upeat näkymät Aurajoelle”, kertoo Kuosma. ”Tavoitteenamme kohteen suunnittelussa on ollut se, että jokainen asukas voi nauttia jokinäkymistä päivittäin. Korkeiden ikkunoiden ansiosta Aurajoki on keskeinen elementti asuntojen tunnelmassa, ja tämä uniikki maisemataulu muuttuu vuodenaikojen mukaisesti”, Kuosma jatkaa. Vesikiertoinen lattialämmitys mahdollistaa sen, että ikkunoiden eteen ei myöskään tarvitse sijoittaa lämpöpattereita.

Autopaikkojen suunnittelussa on huomioitu sähköautojen omistajat, sillä pihakannen alle maanpäälliseen autohalliin sijoittuvista 31 autopaikasta osa on varustettu sähköauton latauspisteellä. Katolle asennettavien aurinkopaneelien tuottamalla sähköllä katetaan osa kiinteistön sähkön kulutuksesta.

Kotitaloon astutaan sähköavusteisesti aukeavan ulko-oven kautta, ja ala-aulassa on sähköinen infotaulu ja laskuri, josta voi seurata aurinkopaneelien sähköntuottoa. Pihakannelle rakentuu virkistysalue, jonne sijoittuu kuntoiluvälineitä pihapiirin yhtiöiden käyttöön.

Turun Kreijarin rakentamisen ennakoidaan alkavan tulevana kesänä, ja tällä aikataululla kohde valmistuu syksyllä 2021. Skanskalla on parhaillaan alueella rakenteilla myös 34 asunnon As. Oy Turun Kutteri, jonka asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa loppuvuodesta 2020. ”Korkeana pysynyt kysyntä ja kiinnostus aluetta kohtaan on mahdollistanut sen, että Turun Telakkarantaan on rakennettu jatkuvasti uusia asuntoja. Alueella ei ole enää montaa rakentamatonta tonttia jäljellä”, kertoo projektipäällikkö Toni Törmänen Skanska Kodeista.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2019 lopussa 2 179 henkilöä Suomessa.