c

Skanska päällystää teitä laajalla alueella Pohjois-Savossa

Lehdistötiedotteet 6.4.2020 13.05 CET

Skanska päällystää tulevana kesänä teitä Pohjois-Savossa muun muassa Kuopion, Rautalammin, Vesannon, Suonenjoen, Nilsiän, Maaningan ja Sukevan alueella. Hankekokonaisuuden tilaaja on Keski-Suomen ja Pohjois-Savon ELY-keskus.

Pohjois-Savossa päällystetään teitä laajalla alueella tulevana kesänä.

Työkohteita kokonaisuuteen kuuluu yhteensä 21, ja niistä kertyy noin 180 tiekilometriä uutta päällystettä. Kaiken kaikkiaan urakassa käytetään huomattavia määriä materiaalia: päällysteitä noin 120 000 tonnia ja kantavaa kiviainesta 75 000 tonnia. Urakkaan sisältyy myös teräsverkkojen asennusta sekä Vt 5 -tien levennystä 17 kilometrin pituudelta välillä Oravijärvi–Kuohunkangas.

Työt käynnistyvät toukokuussa 2020 ja ne valmistuvat syyskuun loppuun mennessä. ”Työt pyritään hoitamaan siten, että tienkäyttäjille aiheutuisi mahdollisimman vähäistä haittaa. Kuitenkin päällystystöistä seuraa hetkellisesti sitä, että liikenne joudutaan pysäyttämään ja nopeusrajoituksia alentamaan. Tien levennyksen osalta työmaan kesto on pari kuukautta”, sanoo tuotantopäällikkö Pentti Katermaa Skanskasta.

Lisätietoja:

Skanska Industrial Solutions Oy, tuotantopäällikkö Pentti Katermaa, puh. 0400 519 610, pentti.katermaa[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2019 lopussa 2 179 henkilöä Suomessa.