c

Skanska rakentaa Lumo Kodeille vuokra-asuntoja Vantaan Leinelään

Lehdistötiedotteet 11.3.2020 8.00 CET

Skanska ja Kojamo-konserniin kuuluva Lumo Kodit ovat sopineet vuokra-asuntojen rakentamisesta Vantaan Leinelään. Hyvien kulkuyhteyksien äärellä sijaitseva Leinelä on jo alueena lähes valmis. Asunto Oy Vantaan Leineläntie 10 -nimisen kohteen rakentaminen alkaa maaliskuussa 2020, ja se valmistuu loppuvuodesta 2021.

Skanska rakentaa Lumo Kodeille asuntoja Vantaan Leinelään.

Kohteeseen tulee 4 kerrosta ja 47 asuntoa kahteen portaaseen. Rakennuksen julkisivu rapataan pääosin valkealla sävyllä, jonka lisäksi käytetään muutamia tehostevärejä. Alempien kerroksien julkisivuun asennetaan vaaleaa graniittipintaa. Asukkaiden käytössä ovat yhteinen kerhohuone sekä talosauna, ja pihalle rakennetaan erillinen ulkoiluvälinevarasto ja jätehuone. Katolle tulee varaus aurinkopaneeleille.

”Yhteistyö Kojamon kanssa on sujunut hyvin, ja on ilo päästä rakentamaan kyseistä kohdetta. Uudet asukkaat tulevat ihastumaan Leinelän vehreisiin ja värikkäisiin kortteleihin”, sanoo työpäällikkö Iikka Alanen Skanskalta.

”Skanskan kanssa tehty sopimus tukee strategiaamme investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun Suomen kasvukeskuksissa, joissa vuokra-asuntojen kysyntä kasvaa kaupungistumisen ja vuokralla asumisen suosion kasvun vuoksi”, kertoo Kojamon liiketoimintajohtaja Ville Raitio.

Leinelä on kehittynyt voimakkaasti 2010-luvulla, ja alue on suunniteltu persoonalliseksi muun muassa värikkäillä julkisivuilla ja urbaanilla kaupunkitaiteella. Alueelta löytyy muun muassa kaksi päiväkotia ja päivittäistavarakauppa, joiden lisäksi Leinelän lähiluonto tarjoaa oivat puitteet ulkoiluun ja liikuntaan. Sijainti on erinomainen eri kulkuneuvoilla liikkuville, sillä alue sijaitsee kehäradan vieressä Tuusulanväylän ja Lahdenväylän välissä.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Iikka Alanen, puh. 040 726 4303, iikka.alanen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Kojamo Oyj, markkinointi- ja viestintäjohtaja Irene Kantor, puh. 020 508 3589, irene.kantor[at]kojamo.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2019 lopussa 2 179 henkilöä Suomessa.

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja asumisen rohkea uudistaja. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Lumo-brändimme tarjoaa ympäristöystävällistä asumista ja palveluita Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa rakennuttamalla uutta, ostamalla ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. kojamo.fi/