c

Skanskalta ensimmäinen asuinkohde Tampereen Ranta-Tampellaan

Lehdistötiedotteet 21.1.2020 7.00 CET

Tampereen uudelle Ranta-Tampellan asuinalueelle rakentuva As. Oy Ranta-Tampellan Kaplan tarjoaa asukkailleen kestävää kaupunkiasumista. Kaplanissa Skanska ottaa ensimmäisenä toimijana Suomessa käyttöön RTS-ympäristöluokituksen myytävässä tuotannossa.

Ranta-Tampellan Kaplanin yhdeksään kerrokseen tulee yhteensä 52 asuntoa. Kaplanin asunnoista avautuu näkymä joko Näsijärvelle tai uudelle Ranta-Tampellan kanavalle päin.

Kaplan on ensimmäinen hanke Skanskan kehittämässä, kolmen talon muodostamassa Ranta-Tampellan kanavakorttelissa. Rakennustyöt alkavat alustavasti maaliskuussa ja uudet kodit valmistuvat syksyllä 2021.

Koko Ranta-Tampellan kanavakorttelin suunnittelun ja toteutuksen lähtökohtana ovat turvalliset ja terveelliset kodit, joiden ympäristötehokkuus ja asumisviihtyvyys ovat huippuluokkaa.

Skanska hakee Kaplanille kolmen tähden RTS-ympäristöluokitusta. Energiatehokkaan talon katolle asennetaan runsaasti aurinkopaneeleja, joiden tuottamaa sähköä hyödynnetään muun muassa yhteistiloissa ja hississä. Kaplaniin tulee lämmityskauden ulkopuolella toimiva lattiaviilennysjärjestelmä, jonka kylmäenergia tuotetaan ekologisesti Näsijärvestä kaukokylmällä. Talon kaikki valaisimet ovat led-valaisimia.

Kaplanin julkisivu ja terassirakenteet sekä piha toteutetaan kulutusta kestävistä materiaaleista, kuten tiilestä, maatiilestä ja puukomposiitista. Työmaan aikaisella suojauksella ja laadukkaalla rakentamisella ehkäistään kosteusvaurioita ja sisäilmaongelmia.   

Kanavakorttelin kolmen talon yhteisessä autohallissa jokaisella autopaikalla on sähköauton latausmahdollisuus ja asukkaiden käytössä on yhteiskäyttöauto. Pyöräilyä puolestaan tukevat laadukkaat tilat pyörien säilytykselle, pesulle ja huollolle.

”Skanska on vahvasti sitoutunut vastuulliseen kaupunkirakentamiseen. Yksi tärkeä askel tässä on, että Skanska Kodit on päättänyt ottaa käyttöön ympäristövastuulliseen rakentamiseen ohjaavan RTS-ympäristöluokituksen. Ranta-Tampellan Kaplanista tulee ensimmäinen RTS-luokiteltu kohteemme. Asunnonostajalle RTS-merkintä kertoo, että talo on rakennettu ympäristö huomioiden ja tulevaisuutta ajatellen”, kertoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

RTS-ympäristöluokitus ohjaa ympäristövastuulliseen rakentamiseen

RTS-ympäristöluokitus on kehitetty Suomen oloihin ja siinä huomioidaan suomalaiset olosuhteet, lainsäädäntö ja kiinteistökannan monipuolisuus. Luokitus pohjautuu eurooppalaisiin standardeihin ja kokoaa yhteen alan yhteiset hyvät kotimaiset käytännöt, kuten Sisäilmastoluokituksen, M1-luokituksen, rakennusten elinkaarimittarit, Kuivaketju10:n ja Viherkerroin-menetelmän. Se asettaa vaatimuksia muun muassa energiankäytölle, kemiallisille tuotteille, rakennusmateriaaleille ja sisäilmalle, joilla kaikilla on vaikutuksia ihmisten terveyteen ja ympäristöön.

”RTS-ympäristöluokitus kannustaa rakennuttajia, kiinteistön omistajia ja käyttäjiä toimimaan entistä ympäristövastuullisemmin. Luokitus on ohjausväline, joka kannustaa jatkuvaan parantamiseen. Toimintaa on helppo kehittää vastaamaan muuttuvia tarpeita ja vaatimuksia”, sanoo Rakennustietosäätiö RTS sr:n luokituspäällikkö Laura Sariola.

Älykkäitä ja yhteisöllisiä ratkaisuja

Kaplanin yhdeksään kerrokseen tulee yhteensä 52 asuntoa. Kaplanin asunnoista avautuu näkymä joko Näsijärvelle tai uudelle Ranta-Tampellan kanavalle päin.

”Uusi asuinkohteemme kiinnostaa uuden kodin hankkijoita, sillä Ranta-Tampellan sijainti järven rannalla kaupungin ydinkeskustan tuntumassa on erinomainen. Kävelyetäisyydellä on useita ruokakauppoja, päiväkoteja, kouluja, lukioita, urheilupaikkoja ja jopa Särkänniemen huvipuisto”, vahvistaa Kuosma.

Kaplanissa asumisen arkea helpottavat monet edistykselliset ratkaisut ja palvelut. Asunnot varustetaan lattialämmityksellä ja huoneistokohtaisella ilmanvaihdolla, ja sisäilmaolosuhteita pääsee ohjaamaan Smart-paneelista. Asukas voi seurata omaa energiankulutustaan reaaliaikaisesti paneelista tai etänä netin kautta. Verkko-ostokset voi tilata taloyhtiön pakettilokerikkoon, ja autohallista paikan ostettuaan voi pysäköidä mihin tahansa vapaana olevaan ruutuun.

Kanavakorttelin viihtyisä sisäpiha kohoaa kävelykatujen yläpuolelle, suojaan katseilta ja tuulelta. Yhteisöllisyyttä tukevat asukkaiden käytössä olevat yhteiset kokoontumis- ja harrastustilat. 

”Kaplanin ensimmäisessä kerroksessa on vilvoitteluterassilla varustettu yhteissauna, ja naapuriin hieman myöhemmin rakentuvasta avantosaunasta pääsee muutamalla askeleella pulahtamaan kanavan virkistävään järviveteen. Keittiöllinen kerhohuone sopii esimerkiksi vierashuoneeksi tai juhlatilaksi. Talon kellariin tulee korttelin yhteinen talovarasto, jossa on runsaasti tilaa harrastusvälineille – esimerkiksi yhteisille SUP-laudoille, joita asukkaat voivat käyttää kanavassa ja Näsijärvellä”, kertoo Skanskan yksikönjohtaja Toni Tuomola.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630 marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Toni Tuomola, puh. 040-754 3045, toni.tuomola[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

www.skanska.fi/kaplan

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2018 lopussa 2 152 henkilöä Suomessa.