c

Skanska ja Senaatti sopimukseen tonttikaupasta Keski-Pasilassa

Lehdistötiedotteet 18.12.2019 13.00 CET

Skanska ja Senaatti-kiinteistöt ovat allekirjoittaneet lopullisen sopimuksen tonttikaupasta Pasilassa, aivan Pasilan aseman ja Tripla-kauppakeskuksen vieressä. Skanska tiedotti esisopimuksesta syyskuussa 2019.

Skanska ja Senaatti ovat solmineet sopimuksen tonttikaupasta Keski-Pasilassa.

Tontilla on yhteensä 37 000 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta toimisto-, asunto- ja liiketilakäyttöön. “On hienoa päästä kehittämään hankkeita näin keskeiselle paikalle. Kyseessä on ainutlaatuinen sijainti”, sanoo Skanska CDF Oy:n toimitusjohtaja Martin Kron.

Skanskan alustavien suunnitelmien mukaan kortteliin toteutetaan toimisto- ja liiketiloja, vapaarahoitteista asuntotuotantoa, tuettua asuntotuotantoa sekä kaikkia hankkeita palveleva pysäköintilaitos. Rakennettavien asuntojen ja toimistoneliöiden määrät täsmentyvät myöhemmin. Rakentaminen alkaa vuoden 2021 jälkipuoliskolla.

”Uskomme vahvasti toimisto- ja liiketilojen kysyntään tällä paikalla. Moderneille tiloille erinomaisten julkisen liikenteen yhteyksien kyljessä ei ole alueella kovin paljon varteenotettavia haastajia”, Kron toteaa.

”Pasila on erinomainen paikka asuntorakentamiselle. Liikenneyhteydet ovat vertaansa vailla ja Triplan myötä alueen palvelutarjonta on poikkeuksellisen hyvä”, toteaa aluejohtaja Juhani Aspara Skanskasta.

”Skanskan kanssa tehty kauppa on hieno jatkumo ratapihakorttelien alueella aiemmin tekemillemme kaupoille. On hienoa nähdä pitkällisen kehitystyön muuttuvan suunnitelmiksi ja sitä kautta oikeiksi rakennuksiksi”, sanoo tontin myynnistä vastannut Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Leena Palokangas.

Pasila on Helsingin joukkoliikenteen keskeinen solmukohta, josta on nopeat yhteydet Helsingin keskustaan ja Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Uudistuva rautatieasema tulee 2020-luvulla olemaan 47 miljoonalla vuosittaisella matkustajallaan Suomen vilkkain. Pasilaan rakennetaan 1,6 miljoonaa kerrosneliömetriä uutta toimitilaa, liiketilaa ja asuntoja.

Vuoteen 2040 mennessä Pasila on noin 30 000 asukkaan kaupunginosa, joka tarjoaa työpaikan yli 50 000 ihmiselle. Pasilaan on jo rakenteilla kahden miljardin investoinnit, ja investointien arvioidaan nousevan viiteen miljardiin euroon vuoteen 2040 mennessä.

Lisätietoja:

Skanska CDF Oy, toimitusjohtaja Martin Kron, puh. 050 527 8009, martin.kron[at]skanska.fi

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Juhani Aspara, puh. 0400 736 718, juhani.aspara[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Senaatti-kiinteistöt, myyntipäällikkö Leena Palokangas, puh. 050 308 9158, leena.palokangas[at]senaatti.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2018 lopussa 2 152 henkilöä Suomessa.