c

Skanska laajentaa ja peruskorjaa Vihtavuoren koulukeskusta Laukaassa

Lehdistötiedotteet 17.12.2019 22.20 CET

Skanska on allekirjoittanut Laukaan kunnan kanssa urakkasopimuksen Vihtavuoren koulun laajentamisesta ja peruskorjauksesta. Sopimuksen arvo on noin 16,9 miljoonaa euroa.

Skanska laajentaa ja peruskorjaa Vihtavuoren koulukeskusta Laukaassa

Koulukeskuksen rakennus- ja saneeraustyöt aloitetaan Vihtavuoressa, Laukaassa 18.12.2019. Joulukuussa tehdään valmistelevia töitä ja varsinainen rakentaminen käynnistyy tammikuussa. Koulukeskukseen rakennetaan uusi noin 3 700 neliömetrin liikuntahalli sekä 4 600 neliömetrin laajennusosa, johon tulee uudet esi- ja perusopetuksen tilat. Työ etenee vaiheittain – laajentamisen jälkeen osa nykyistä yläkoulun rakennusta peruskorjataan ja 1950-luvulla rakennettu, sisäilmaolosuhteiltaan heikko alakoulurakennus puretaan.

Nykyinen koulukeskus koostuu kolmesta eri rakennuksesta, joissa on järjestetty opetusta kaikille perusopetuksen ikäluokille. Koulu on normaalisti oppilaiden käytössä rakennustöiden ajan, joten turvallisuudesta huolehtiminen on erityisen tärkeää.
”Olemme läpi hankkeen tiiviissä yhteistyössä koulun kanssa ja informoimme koulun henkilökuntaa ja oppilaita mahdollisista poikkeustilanteista sekä rakennustöiden etenemisestä”, tulosyksikön johtaja Noora Sokero Skanskasta kertoo.

Laajennustöiden on tarkoitus valmistua toukokuun 2021 loppuun mennessä. Peruskorjauksen A-osan arvioitu valmistumisaika on elokuun 2021 loppuun mennessä, B- ja C-osien huhtikuussa 2022. Vanhan alakoulurakennuksen purkutyöt päättyvät syksyllä 2022.

Vihtavuoren koulutuskeskuksen uudis- ja peruskorjaushankkeen taustalla on kasvanut oppilasmääräennuste, oppimisympäristölle asetetut vaatimukset ja rakennuskannan yleinen kunto. Laajennustöiden valmistumisen jälkeen koulukeskuksessa on tilaa jopa 650 oppilaalle, kun tällä hetkellä koulussa on oppilaita noin 550.

”Kyseessä on Laukaan kunnan historian suurin yksittäinen rakennushanke. Koulukeskus tulee toimimaan Vihtavuoren taajaman sekä Laukaan asukkaiden ja seutukunnan monitoimitalona, jolla tulee olemaan suuri käyttöaste”, kommentoi hanketta Laukaan kunnan tilapalvelupäällikkö Jani Veikkolainen.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Noora Sokero, puh. 0400 976 904, noora.sokero[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Laukaan Kunta, tilapalvelupäällikkö Jani Veikkolainen, puh. 0400 345 735, jani.veikkolainen[at]laukaa.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2018 lopussa 2 152 henkilöä Suomessa.