c

Jyväskylän Lutakon kortteli täydentyy Jyväskylän Soinnulla

Lehdistötiedotteet 4.11.2019 9.00 CET

Skanskan rakenteilla olevassa korttelissa Lutakossa on käynnistynyt jälleen uuden kohteen ennakkomarkkinointi: As. Oy Jyväskylän Soinnun rakentaminen käynnistyy arviolta joulukuussa 2019.

Punatiilinen Sointu nousee Jyväskylän Lutakossa rakenteilla olevan korttelin Lutakon aukion puoleiselle sivulle.

Parhaillaan Lutakossa on rakenteilla Nuotti-niminen kohde, joka on muuttovalmis tammikuussa 2020. Punatiilinen Sointu nousee Nuotin viereen korttelin keskustanpuoleiselle sivulle. Osasta Soinnun kodeista on avarat näkymät sisäpihan puolelle, osasta Lutakon aukiolle. Aukiolla on tapahtumia ympäri vuoden.

Korttelin yhteinen sisäpiha viimeistellään sen jälkeen, kun korttelin viimeinen asuntokohde Swingi toteutetaan. Sen rakentaminen käynnistynee vuonna 2020. ”Sisäpihasta tulee vehreä ja viihtyisä istutuksineen. Soinnun ja Nuotin sisäpihan puolelta vaalea väritys lisää sisäpihan avaruuden tuntua. Lutakon alueella on kuitenkin myös muita virkistys- ja ulkoilumahdollisuuksia esimerkiksi satamapuistossa ja Jyväsjärveä kiertävällä rantaraitilla”, kertoo hankekehityspäällikkö Marko Puhakka Skanskasta.

Sointuun tulee yhteensä 45 uutta kotia, valtaosin yksiöitä ja kaksioita, mutta valikoimasta löytyy myös väljiä kolmen huoneen asuntoja. ”Soinnun kodit on suunniteltu toimiviksi. Varsinkin käytännölliset säilytystilat on huolellisesti mietitty. Yksiöissä on kätevät alkovit, joihin makuutilat voi rauhoittaa, ja alkovien seinillä on tilankäyttöä tehostavat yläkaapit. Yksiötä suuremmissa kodeissa on esimerkiksi eteisessä ja makuuhuoneissa peililiukuovilla varustetut kaapit perinteisillä ovilla varustettujen sijasta. Nämä ratkaisut tuovat kotiin lisää säilytystilaa viemättä lattiapinta-alaa”, Puhakka sanoo.

Soinnun kodeissa on tuloilman viilennyksellä varustettu, keskitetty koneellinen ilmanvaihto, ja asuntojen ilmamäärää voi myös säätää huoneistokohtaisesti. Rakennuksen energialuokka on A.

Yhtiön 23 erillisinä myytävää autopaikkaa sijaitsevat korttelin yhteisessä autohallissa. Osa hallin autopaikoista on myös luonnollisesti varustettu sähköauton latauspisteellä. Lisäksi pihalla on yksi myytävä autopaikka.

Jyväskylän keskustan palvelut avautuvat viereisen junaradan ylikulkusillan toisella puolella eli vain 10 minuutin kävelymatkan päässä. Viereinen juna- ja linja-autoasema takaavat asukkaille sujuvat kulkuyhteydet.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, hankekehityspäällikkö Marko Puhakka, puh. 040 515 6710, marko.puhakka[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2018 lopussa 2 152 henkilöä Suomessa.