c

Skanska Talonrakennus Oy:hyn liittyvät syytteet hylättiin HOK-Elannon entistä kiinteistöjohtajaa koskeneessa asiassa

Lehdistötiedotteet 28.10.2019 12.45 CET

Helsingin käräjäoikeus on tänään 28.10.2019 antanut ratkaisunsa asiassa, joka liittyy HOK-Elannon entiseen kiinteistöjohtajaan. Asiassa oli kyse eräiden Skanska Talonrakennus Oy:n ennen vuotta 2013 tekemien urheilun sponsorointimaksujen arvioinnista.

Käräjäoikeus hylkäsi Skanska Talonrakennus Oy:tä koskevan yhteisösakkovaatimuksen. Kuten Skanska on aiemmin tiedottanut, yhteisösakkovaatimus ei koskenut Skanskan muita yhtiöitä.

Myös kaikkien Skanskan palveluksessa olevien henkilöiden, mukaan lukien Skanska Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Särkilahden, syytteet hylättiin.

”Olemme tyytyväisiä oikeuden päätökseen. Meille on tärkeää, että asia on selvitetty kunnolla. Skanska on tehnyt aktiivista yhteistyötä viranomaisten kanssa tutkinnan aloittamisesta lähtien. Jatkamme toimenpiteitämme varmistaaksemme eettisen ohjeistomme noudattamisen”, toteaa Skanska Oy:n lakiasiainjohtaja Kirsi Palviainen.

Lisätietoja:

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanska Oy, lakiasiainjohtaja Kirsi Palviainen, puh. 050 548 1678, kirsi.palviainen[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2018 lopussa 2 152 henkilöä Suomessa.