c

Skanska ostaa Keski-Pasilasta maata asunto- ja toimistokehitykseen

Lehdistötiedotteet 30.9.2019 13.00 CET

Skanska ja Senaatti-kiinteistöt ovat allekirjoittaneet esisopimuksen tonttikaupasta Pasilassa, aivan Pasilan aseman ja Tripla-kauppakeskuksen vieressä.

Skanska ja Senaatti-kiinteistöt ovat tehneet kiinteistökaupan esisopimuksen alueesta Keski-Pasilassa.

Tontilla on yhteensä 37 000 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta toimisto-, asunto- ja liiketilakäyttöön. “On hienoa päästä kehittämään hankkeita näin keskeiselle paikalle. Kyseessä on ainutlaatuinen sijainti”, sanoo johtaja Antti Nousiainen Skanskasta.

Skanskan alustavien suunnitelmien mukaan kortteliin toteutetaan toimisto- ja liiketiloja, vapaarahoitteista asuntotuotantoa, tuettua asuntotuotantoa sekä kaikkia hankkeita palveleva pysäköintilaitos. Ensimmäisenä käynnistyy toimisto- ja liiketilahankkeiden toteutus. Rakentaminen alkaa vuoden 2021 jälkipuoliskolla.

”Uskomme vahvasti toimisto- ja liiketilojen kysyntään tällä paikalla. Tripla on jo lähes täyteen vuokrattu, ja muun Pasilan alueella valtaosa toimitiloista on rakennettu 1970–1990-luvuilla. Moderneille tiloille erinomaisten julkisen liikenteen yhteyksien kyljessä ei ole alueella kovin paljon varteenotettavia haastajia”, Nousiainen summaa.

”Pasila on erinomainen paikka asuntorakentamiselle. Liikenneyhteydet ovat vertaansa vailla ja Triplan myötä alueen palvelutarjonta on poikkeuksellisen hyvä”, toteaa aluejohtaja Juhani Aspara Skanskasta.

Pasila on Helsingin joukkoliikenteen keskeinen solmukohta, josta on nopeat yhteydet Helsingin keskustaan ja Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Uudistuva rautatieasema tulee 2020-luvulla olemaan 47 miljoonalla vuosittaisella matkustajallaan Suomen vilkkain. Pasilaan rakennetaan 1,6 miljoonaa kerrosneliömetriä uutta toimitilaa, liiketilaa ja asuntoja. Lisäksi Pasilassa sijaitsevat Suomen suurimpia vierailijamääriä vetävät tapahtumapaikat: Helsingin Messukeskus ja Hartwall Areena.

Vuoteen 2040 mennessä Pasila on noin 30 000 asukkaan kaupunginosa, joka tarjoaa työpaikan yli 50 000 ihmiselle. Pasilaan on jo rakenteilla kahden miljardin investoinnit, ja investointien arvioidaan nousevan viiteen miljardiin euroon vuoteen 2040 mennessä.

Lisätietoja:

Skanska CDF Oy, johtaja Antti Nousiainen, puh. 040 746 7584, antti.nousiainen[at]skanska.fi

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Juhani Aspara, puh. 0400 736 718, juhani.aspara[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2018 lopussa 2 152 henkilöä Suomessa.