c

Skanskan ja Rakennusliiton välillä ei ole avonaisia selvityksen alla olevia asioita Olympiastadionin työmaalla

Lehdistötiedotteet 19.9.2019 13.00 CET

Skanskan ja Rakennusliiton välillä ei ole avonaisia selvityksen alla olevia asioita Olympiastadionin työmaalla.

Yle on uutisoinut laajasti Olympiastadionin työmaahan liittyvistä palkkausepäselvyyksistä pohjautuen Rakennusliitolta saamiinsa tietoihin.

Skanskan osalta haluamme täsmentää, että Olympiastadionin työmaalla ei Skanskan ja Rakennusliiton välillä ole tällä hetkellä epäselviä tai avonaisia selvitettäviä asioita liittyen alihankkijoiden työsuhteisiin tai palkkaukseen.

Työmaan 2,5 vuoden aikana olemme avustaneet Rakennusliittoa noin kymmentä yritystä koskevissa selvityspyynnöissä. Kaikki Olympiastadionin työmaata koskevat tapaukset on kuitattu Rakennusliiton puolelta selvitetyiksi.

Skanskalle on erittäin tärkeää, että myös alihankkijamme maksavat työehtosopimuksen mukaista palkkaa ja hoitavat kaikki työnantajavelvoitteensa.

Jos tietoomme tulee rikkomuksia tai epäselvyyksiä näiden asioiden hoitamisessa, avustamme Rakennusliittoa asian selvittämisessä.

Skanska voi myös itse asettaa alihankkijan maksukieltoon siksi aikaa, kun työnantajavelvoitteisiin liittyvät epäselvyydet on selvitetty, ja näin on muutamassa tapauksessa Olympiastadionilla toimittukin.

Lisätietoja:

Skanska Oy, työsuhdepäällikkö Anu Aspiala, puh. 050 351 9242, anu.aspiala[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Rakennusliitto, puheenjohtaja Matti Harjuniemi, puh. 050 1586, matti.harjuniemi[at]rakennusliitto.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2018 lopussa 2 152 henkilöä Suomessa.