c

Skanska uudistaa entisen toimistotalon asunnoiksi Helsingin Merikannontiellä

Lehdistötiedotteet 11.9.2019 11.10 CET

Erinomaisella paikalla Helsingin Töölössä sijaitseva toimistokiinteistö uudistetaan korkeatasoisiksi asunnoiksi. Skanska ja Auratum Asunnot Helsinki Oy ovat solmineet sopimuksen 146 asunnon toteuttamisesta osoitteessa Merikannontie 5 sijaitsevaan kiinteistöön. Sopimuksen arvo on noin 50 miljoonaa euroa.

Töölön Kesäkadun ulkokuori säilyttää entisen ilmeensä, mutta sisältä rakennus uudistuu täysin. Kuva: Auratum Asunnot.

Kahdeksankerroksisessa rakennuksessa on asuntojen lisäksi myös liiketilaa, joka jää yhtiön käyttöön. Yhtiön nimeksi tulee As. Oy Töölön Kesäkatu, sillä talossa toimi 1990-luvulle asti Yleisradio, ja sinä aikana se tunnettiin nimellä Kesäkatu 2. Rakennuksen ulkokuori säilyttää entisen ilmeensä, mutta sisältä rakennus uudistuu täysin.

”Olemme erittäin tyytyväisiä päästessämme toteuttamaan tätä harvinaislaatuista hanketta. Hyödynnämme hankkeessa niin Skanskan toimitila-, asunto- kuin talotekniikkaosaamista, ja meillä on kiinnitettynä tähän parhaita korjausrakentamisen osaajiamme”, kertoo aluejohtaja Jukka Kylliö hankkeesta.

Auratum on jo teettänyt purkutöitä rakennuksessa. Skanska käynnistää oman urakkansa syyskuun aikana. Hanke valmistuu kokonaisuudessaan loppuvuonna 2022.

Rakennus sijaitsee aivan Sibeliuksen puiston ja Soutustadionin vieressä. Yhtiö rakennetaan omalle tontille. Ylimpään kerrokseen tulee terassiasuntoja, jotka sijoittuvat rakennuksen nykyisen rungon päälle. Muiden kerrosten asunnot on varustettu lasitetuilla parvekkeilla. Asuntojen koko vaihtelee noin 38 neliön kaksioista suuriin, noin 220 neliön koteihin. Yhtiöön sijoitetaan myös kuntosali, spa-osasto ja viihtyisiä oleskelutiloja.

”Kesäkadun avara ja osin suojeltu sisääntulokerros mahdollistaa upeat yhteistilat. Nämä sekä erinomainen sijainti tekevät hankkeesta ainutlaatuisen. Olemmekin saaneet poikkeuksellisen runsaasti ennakkotiedusteluja asunnoista”, sanoo johtaja Petri Reunanen Auratumista.

Talon hisseillä pääsee suoraan rakennuksen ja pihakannen alle sijoittuvaan autohalliin, jonne ajetaan sisään rannan puolelta Merikannontieltä.

Hankkeessa pääsuunnittelijana toimii Arkkitehtiryhmä A6 Oy. Yhteistilojen suunnittelusta vastaa Puroplan Oy ja pihasuunnittelusta Sitowise.

Auratum on rakennuttanut asuntoja myös Kesäkadun läheisyydessä sijaitsevalle Taivallahden Kasarmin alueelle. ”Kehitämme tästä kokonaisuudesta merkittävää asumisen keskittymää yhteen Töölön vetovoimaisimmista sijainneista”, toteaa Reunanen.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Jukka Kylliö, puh. 040 500 0124, jukka.kyllio[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Auratum Asunnot Helsinki Oy, johtaja, rakennuttaminen, Petri Reunanen, puh. 040 511 0106, petri.reunanen[at]auratum.com

Auratum Asunnot Helsinki Oy, markkinointijohtaja Tuula von Zweygbergk  puh. 0500 851124, tuula.zweygbergk[at]auratum.com

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2018 lopussa 2 152 henkilöä Suomessa.

www.skanska.fi   

Auratum Asunnot luo mahdollisuuksia korkealuokkaiseen asumiseen rakennuttamalla uusia ja uudistamalla vanhoja arvokiinteistöjä nykyaikaan. Hankkeet sijaitsevat keskeisillä paikoilla pääkaupunkiseudulla ja Turussa.  Auratum Asunnot on osa Auratum-konsernia.

www.auratumasunnot.fi