c

Skanskan viimeinen rakennuskohde Vantaan Leinelässä ennakkomarkkinointiin

Lehdistötiedotteet 6.9.2019 7.00 CET

Skanska on käynnistänyt viimeisen omaperustaisen asuntokohteensa ennakkomarkkinoinnin Vantaan Leinelässä Kehäradan kupeessa. As. Oy Vantaan Ilmatar sijoittuu Leinelän jo lähes valmiiksi rakennetun alueen pohjoisosaan.

Vantaan Ilmatar rakentuu Leinelän alueelle, jonne Skanska on aikaisemmin rakentanut useita kohteita.

Ilmatar on L:n muotoinen nelikerroksinen kerrostalo kallioisella, valoisalla tontilla. Omalle tontille rakennettavaan Ilmattareen tulee yhteensä 67 kotia. Erilaisia asuntopohjia on jopa 24 erilaista yksiöstä neljän huoneen asuntoihin. ”Suunnittelemalla suuren määrän erilaisia asuntopohjia tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden valita juuri heidän tarpeisiinsa sopivan kodin”, sanoo hankekehityspäällikkö Olli Metsäranta Skanska Kodeista. Asuntojen koot vaihtelevat 30 ja 80 neliön välillä.

Jokaisessa kodissa, myös yksiöissä, on oma lasitettu parveke. Talon eteläpuolella toisen kerroksen asunnoissa parvekkeet jatkuvat erilliselle kattamattomalle parveketerassille. Ilmattaren rakentamisen ennakoidaan alkavan marraskuussa, ja arvioitu valmistumisaika on huhtikuussa vuonna 2021. ”Meillä ei ole alueella yhtään myymätöntä asuntoa, joten nyt on hyvä aika tuoda alueelle uutta tarjontaa”, Metsäranta kertoo.

Skanska on ollut mukana Leinelän kumppanuuskaavoituksessa vuodesta 2008 asti yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Ensimmäiset asukkaat muuttivat Koivukylän, Ilolan ja Asolan välimaastoon sijoittuvaan Leinelään vuonna 2011. Vuonna 2017 valmistui Vantaan Mielikki -niminen kohde, ja Skanska on 2010-luvulla rakentanut alueelle omien kohteidensa lisäksi hankkeita myös esimerkiksi IceCapitalille ja Varmalle. Leinelään on vielä tulossa rakennushankkeita, mutta alue on jo saanut oman ilmeensä, ja sieltä löytyy muun muassa kaksi päiväkotia ja lähikauppa. Myös koulut ovat verrattain lähellä.

Ilmattaren vaalea julkisivu saa värikkyyttä useista kirjavista yksityiskohdistaan. Rakennuksen laskennallinen energialuokka on B. Katolle tulevat aurinkopaneelit kattavat osan kiinteistösähköstä. Muutama autopaikka on varustettu sähköauton latauspisteellä. Talon ensimmäisessä kerroksessa on terassillinen kerhotila kaikkien asukkaiden käyttöön. Asunnoissa ei ole omia saunoja, vaan kaikki tila on asumiskäytössä, ja kummassakin rapussa on omat talosaunat.

Leinelän sijainti on liikenteellisesti erinomainen, sillä Tuusulanväylän ja Lahdenväylän välistä Kehäradan varrelta matka taittuu sujuvasti junalla esimerkiksi lentoasemalle tai Helsingin keskustaan.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, hankekehityspäällikkö Olli Metsäranta, puh. 040 512 9626, olli.metsaranta[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2018 lopussa 2 152 henkilöä Suomessa.