c

Helsingin Verkkosaareen tulossa uusi kortteli – ensimmäisen kohteen ennakkomarkkinointi käynnistyy

Lehdistötiedotteet 19.8.2019 7.00 CET

Helsingin Verkkosaaressa Kalasataman alueella rakennetaan kiivaasti. Uuden kolmen asuntokohteen korttelin ennakkomarkkinointi käynnistyy As. Oy Helsingin Karppi -nimisen kohteen myötä.

Helsingin Karpissa on myös ravintolatilaksi sopiva liiketila.

Osoitteeseen Capellanranta 6 tuleva Skanskan kehittämä kortteli sijoittuu meren rantaan aivan itäväylän ja kauppakeskus REDIn palvelujen äärelle. Toisaalta myös vaikkapa Mustikkamaan ulkoilumaastot ovat lähellä.

Karppiin kuuluu kuusikerroksinen kerrostalo ja kolmikerroksinen townhouse-tyyppinen osa. Yhtiön 36 asunnosta 20 on kerrostalossa ja 16 townhouse-osassa. Samaan kortteliin rakennetaan myöhemmin myös Helsingin Pasuri ja Seipi -nimiset yhtiöt. Rakennusten keskelle jää yhteinen viihtyisä sisäpiha leikkipaikkoineen.

Townhousen asuntopihoille viljelylaatikot – myös katolla vihertää

Helsingin Karpin asuntojen koot vaihtelevat yksiöstä viiden huoneen saunalliseen asuntoon. Kaikissa kerrostaloasunnoissa on oma lasitettu parveke, ja kaikkiin townhouse- asuntoihin kuuluu oma asuntopiha. ”Asuntopihoilla on kullakin oma viljelylaatikko, ja korttelin sisäpihalle tulee yhteiskäyttöisiä viljelylaatikoita. Kolmikerroksisessa rakennusosassa on lisäksi viherkatto. Istutusten ja viherkaton avulla pyritään lisäämään luonnon monimuotoisuutta alueella”, kertoo projektipäällikkö Anu Åkerman Skanska Kodeista.

Karpin rakentaminen alkaa arviolta lokakuussa 2019, ja asunnot valmistuvat kesällä 2021. ”Karpin korttelin kolmikerroksisesta 12-kerroksiseen vaihtelevissa rakennuksissa on rouhea ja elävä, vaihtelevan sävyinen tiilipinta, joka istuu alueen vanhaan rakennuskantaan ja samalla yhdistyy uuden Kalasataman moderniin ilmeeseen”, luonnehtii Åkerman. Karpin townhouse-osaa rytmittävät tiilipinnan sävyn lisäksi julkisivusta ulkonevat parvekkeet. Kerrostalo-osan parvekkeet katsovat Vanhankaupunginlahdelle päin.

Taloyhtiöissä on yhtiöiden yhteiskäytössä olevia tiloja: Karpin ja Pasurin yhteinen saunaosasto kerhotiloineen sijaitsee Pasurin ylimmässä kerroksessa sekä pesula ja korttelitupa Pasurin pihatasossa. Seipissä on oma saunaosastonsa. Karppiin puolestaan sijoitetaan kaikkien kolmen yhtiön korttelin yhteinen kierrätyshuone ja pakettiautomaatti. Karpin ensimmäisessä kerroksessa on lisäksi ravintolakäyttöön soveltuva liiketila, johon liittyy terassialue.

Kolmasosa autopaikoista varattu sähköautoille

Autopaikat sijoittuvat pihakannen alla sijaitsevaan, korttelin yhteiseen autohalliin, jossa kolmasosa paikoista on varustettu sähköauton latauspisteellä ja lopuillekin on mahdollisuus lisätä latauspiste myöhemmin. Hallissa on myös yhteiskäyttöautolle varattuja paikkoja. Yhtiötä palvelee alueen aiemmassa vaiheessa rakennettu jätteen putkikeräysjärjestelmä. Katolle tulevat aurinkopaneelit kattavat osan kiinteistösähköstä.

Karppi on osa Skanskan asuntokohteiden kokonaisuutta eteläisen Verkkosaaren alueella. Naapurikortteliin valmistui vastikään Helsingin Ruutana, joka saa loppuvuodesta rinnalleen Vaspuukin. Alueella on lisäksi useita Skanskan Satolle ja TA-Yhtiöille rakentamia kohteita.

Alue päätyi Skanskan ja Saton kehitettäväksi Helsingin kaupungin vuonna 2013 järjestämän suunnittelu- ja toteutuskilpailun kautta.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, projektipäällikkö Anu Åkerman, puh. 040 184 0201, anu.akerman[at]skanska.fi

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2018 lopussa 2 152 henkilöä Suomessa.