c

Lahden Ranta-Kartanon aloituskortteliin monipuolista asuntotarjontaa

Lehdistötiedotteet 16.8.2019 8.30 CET

Lahden Ranta-Kartanon rakentaminen on käynnistynyt ja aloituskorttelin peruskivi muurattiin perinteisin menoin 16.8.2019. Pitkään kehitteillä ollut Lahden vanhan linja-autoaseman alue muuntuu nyt asumiskäyttöön sekä tiiviisti osaksi keskustaa ja Vesijärven rantamaisemaa.

 

Saga-palvelutalo Salpalinna

Skanskan osalta Ranta-Kartano-hankkeen suunnittelu alkoi jo vuonna 2012 yhteistyössä Lahden kaupungin kanssa. Vuonna 2018 hanketta lähdettiin kehittämään uudelta pohjalta.

”Pääsimme vihdoin aloittamaan pitkään suunnitteilla olleen kokonaisuuden rakentamisen ja toteuttamaan kaksi hanketta samanaikaisesti. Sekä oma asuntoprojektikehitys että palveluasumisen konseptit ovat Skanskan strategisia painopisteistä ja tämä hanke on siitä hyvä esimerkki”, kertoo peruskiven muuraustilaisuudessa puhunut Skanska Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Särkilahti

Uusi konsepti sisältää asuntokorttelin, johon tulee Saga-palvelutalo Salpalinna ja Skanska Kotien omistusasuntokohde As. Oy Kartanonherra. Rantakartanoon on suunniteltu omaleimaista, energiatehokasta ja ekologista keskustarakentamista.

”Ranta-Kartanon alueen rakentamisen käynnistyminen on Lahdelle hieno asia. Tätä on odotettu. Vanhan linja-autoaseman viereinen alue laajentaa Lahden ydinkeskustaa ja liittää keskustan aiempaa tiiviimmin Vesijärven kauniiseen ranta-alueeseen”, sanoo kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

Molemmat Skanskan hankkeet valmistuvat vuoden 2020 loppuun mennessä. Ensimmäisenä valmistuu Saga-palvelutalo Salpalinna, johon tulee 96 korkeatasoista vuokrattavaa senioriasuntoa. Saga-palvelutalo Salpalinnan ensimmäisessä kerroksessa on mm. ravintola, kahvila, kuntosali, sauna- ja allasosasto sekä laajasti muita palvelutoimintoja.

Rakennuksen omistajaksi tulee sen valmistuttua Pohjoismaiden Hoivatalot Oy, joka on osa Northern Horizon -rahastoja. Hankkeelle haetaan LEED Silver -tasoista sertifiointia.

”Saga-palvelutalot tarjoavat vaihtoehdon heille, jotka haluavat viettää turvallista seniorielämää aktiivisessa ympäristössä ja ostaa palveluiden kautta elämäänsä helpotusta. Saga-palvelutaloista löytyy niin hoivaa, kuntoutus- kuin hyvinvointipalveluitakin - kaikki ihan asukkaan kotioven edestä. Nykyisen ikärakenteen kehityksen myötä ikääntyville suunnattujen hyvinvointipalvelujen merkitys ja kysyntä tulee kasvamaan. Tämän osoittaa myös se, että yli kolmasosa Lahden Saga Salpalinnan asunnoista on ennakkovarattu jo reilu vuosi ennen valmistumista”, kertoo peruskiven muuraustilaisuudessa puhunut Saga-palvelutalojen hallituksen puheenjohtaja Heini Pirttijärvi.

Omistusasumista tarjoaa Skanska Kotien As. Oy Kartanonherra, johon valmistuu 36 hyvätasoista kaupunkikotia, joiden koot vaihtelevat 27,5 neliön yksiöstä yli 150-neliöiseen neljän huoneen asuntoon.

”Skanska Kotien asiakkaat ovat odottaneet Rantakartanon uusia asuntoja jo pitkään, jopa useita vuosia, ja asunnoista onkin myyty jo yli 70 %. Uudet kodit aivan Lahden keskustassa palvelujen ja kauniin järvi- ja puistomaiseman äärellä ja samalla liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksien ulottuvilla kiinnostavat”, kertoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, yksikön johtaja Jarkko Koskipalo, puh. 040 017 4077, jarkko.koskipalo[at]skanska.fi

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Saga-palvelutalot, vt. liiketoimintajohtaja Sebastian Knight, puh. 040 708 7728, sebastian.knight[at]sagacare.fi

Lahden kaupunki, projektipäällikkö Pirkko-Leena Jakonen, puh. 044 416 3503, pirkko-leena.jakonen[at]lahti.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2018 lopussa 2 152 henkilöä Suomessa.

www.twitter.com/skanskafinland

www.facebook.com/skanskafinland

www.skanska.fi/blogit