c

Skanska rakentaa Technopolis Kuopion Microkadun kampukselle uuden toimisto- ja koulurakennuksen

Lehdistötiedotteet 5.7.2019 8.00 CET

Technopolis Kuopion Microkadun toimitilat laajenevat uudella rakennuksella kesäkuussa 2020.

Tietomallikuva Technopoliksen Microkadun kampuksen tulevasta uudesta rakennuksesta. Kulkusillat yhdistävät tulevan rakennuksen viereisiin, saman kampuksen rakennuksiin.

Kiinteistö Oy Technopolis Microkatu 1 laajenee uudella seitsemänkerroksisella koulu- ja toimistorakennuksella. Skanska aloitti rakennustyöt heinäkuun alussa ja kohteen arvioidaan valmistuvan kesäkuussa 2020.

Hanke kasvattaa Microkadun kampuksen vuokrattavaa pinta-alaa noin 6 300 neliömetrillä. Rakennuksen kahteen suuntaan vievät kulkusillat yhdistävät rakennuksen toisiin Microkadun kampuksen rakennuksiin.

Hankkeen valmistuttua Microkadun kampuksen vuokrattava pinta-ala kasvaa yli 50 000 neliömetriin. Laajennuksen valmistuttua tiloissa työskentelee ja opiskelee yli 10 000 henkilöä päivittäin. Technopoliksen asiakkaat, Savon koulutuskuntayhtymä ja Kuopion kaupunki, ovat esivuokranneet uudet tilat kokonaisuudessaan.

”Uudistuksen jälkeen Microkadun kampukselle muodostuu todella merkittävä osaamis- ja koulutuskeskittymä, jossa Itä-Suomen yliopisto, Savonian ammattikorkeakoulu, Savon koulutuskuntayhtymä ja Kuopion kaupunki toimivat kaikki samoissa tiloissa”, kommentoi hanketta Technopolis Kuopion toimitusjohtaja Hannu Eronen.

Savon koulutuskuntayhtymän opetuksen on määrä käynnistyä rakennuksessa elokuussa 2020, jolloin opiskelijat aloittavat syyslukukauden. Edeltävä kesä käytetään tilojen käyttöönottoon ja kalustamiseen.

Uudelle rakennukselle haetaan Green Building Certification Instituten myöntämää kultatason LEED®-ympäristöluokitusta. LEED®-sertifikaatti on jo aiemmin myönnetty Skanskan rakentamalle Technopoliksen Viestikatu 7 -kiinteistölle Kuopiossa vuonna 2013.

Rakentamisella pystytään merkittävästi edistämään kestävää kehitystä. Skanska onkin sitoutunut vähentämään palveluidensa koko elinkaaren aikaista ympäristökuormitusta. ”On mukava päästä tukemaan tilaajan tavoitetta ympäristöystävällisistä toimitiloista”, sanoo yksikönjohtaja Noora Sokero Skanskasta.

Technopolis on Skanskan pitkäaikainen asiakas, jonka kanssa se on tehnyt lukuisia yhteistöitä 2010-luvun alusta alkaen. Technopolis Kuopion käyttöön on rakennettu toistakymmentä kohdetta useampaan toimipisteeseen. Skanska on rakentanut myös Tampereen Technopolikselle useita toimitiloja, esimerkiksi Technopolis Asemakeskukseen sekä Hermia 15 -toimistorakennuksen.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Niko Nousiainen, puh. 050 431 8433, niko.nousiainen[at]skanska.fi

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Noora Sokero, puh. 0400 976 904, noora.sokero[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Technopolis Kuopio Oy, johtaja Hannu Eronen, puh. 040 754 0576, hannu.eronen[at]technopolis.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2018 lopussa 2 152 henkilöä Suomessa.

Technopolis on työympäristöjen asiantuntija. Tarjoamme joustavia ja tehokkaita toimitiloja, coworking-tiloja ja niihin liittyviä palveluita. Hoidamme kaiken työtilojen suunnittelusta sekä aula- ja kokouspalveluista ravintoloihin ja siivoukseen. Olemme sitoutuneet asiakastyytyväisyyteen ja omistaja-arvon kasvattamiseen. Meillä on 17 kampusta, joissa toimii 1 600 asiakasyritystä ja niiden 50 000 työntekijää kuudessa maassa Pohjoismaissa ja Itämeren alueella. Technopolis Oyj (TPS1V) on listattu Nasdaq Helsingin pörssiin.