c

Skanska jatkaa asuntotuotantoa Turun Telakkarannassa – nyt on vuorossa Turun Kutteri

Lehdistötiedotteet 12.6.2019 7.00 CET

Skanskan asuntohankkeet Turun Telakkarannassa jatkuvat. Osoitteeseen Eerik Pommerilaisen ranta 12 rakennettavan As. Oy Turun Kutterin valttikortti ovat näkymät suoraan vastapäätä joen toisella puolella sijaitsevaan Turun linnaan.

Turun Kutterista avautuvat muiden Telakkarannan kohteiden tapaan hienot näkymät Aurajoelle.

Turun Kutterin 34 asunnon ennakkomarkkinointi on juuri käynnistynyt. ”Kohteen rakentaminen alkaa arviolta syksyllä 2019, ja asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa loppuvuodesta 2020”, kertoo projektipäällikkö Toni Törmänen Skanska Kodeista. Huoneistojen koot vaihtelevat yksiöistä kolmen huoneen asuntoihin. 

Asunnoissa on useita arjen mukavuuksia, kuten vesikiertoinen lattialämmitys, viilentävä puhallinpatteri, tilavat lasitetut parvekkeet sekä ovipuhelinjärjestelmä puhe- ja kuvayhteydellä. Ympäristötehokkuutta parantavat katolle asennettavat aurinkopaneelit – rakennuksen energialuokka onkin A eli paras mahdollinen.

Yhtiöllä on yhteensä 27 autopaikkaa, joista 17 on varustettu sähköauton latauslaitteistolla. Autopaikoista 24 sijaitsee pihakannen alla olevassa maanpäällisessä autohallissa. Loput kolme autopaikkaa sijaitsevat viereisellä tontilla ja tulevat käyttöön myöhemmin.

Turun Kutteri on kolmesta vierekkäisestä talosta keskimmäinen. Rakennuksen tumma tiilijulkisivu on leimallinen alueelle ja muistuttaa sen teollisesta historiasta. Telakkarannalle on myönnetty Kestävä Kivitalo -palkinto vuonna 2018 tunnustuksena asuinalueen suunnittelusta ja toteutuksesta paikallarakentamisen hyviä perinteitä vaalien. Alueella on jo paljon uudisrakennuksia ja vahva identiteetti paikkana, jossa teollisuushistoria ja moderni arkkitehtuuri yhdistyvät. Alueen siluetti saa edelleen muotonsa korkeista telakkanostureista.

Telakkaranta sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä keskustan palveluista. ”Föri kuljettaa nopeasti vastarannalle, missä keskustan monet ravintolat, galleriat ja muut palvelut odottavat”, Törmänen kertoo. Kevyen liikenteen reitit vievät kotitalolta keskustaan ja rantatietä pitkin kohti Hirvensaloa.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, projektipäällikkö Toni Törmänen, puh. 050 303 3890, toni.tormanen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2018 lopussa 2 152 henkilöä Suomessa.