c

Skanskalta 12-kerroksinen tornitalo Saimaan rannalle Pallo-Tyysterniemeen

Lehdistötiedotteet 10.5.2019 9.00 CET

Skanska jatkaa kerrostalokotien kehittämistä Lappeenrannan Pallo-Tyysterniemeen. Nyt ennakkomarkkinointiin tulee 12-kerroksinen tornitalo As. Oy Lappeenrannan Majakka. Valmistuttuaan se on Lappeenrannan korkein asuinrakennus.

Valmistuttuaan Lappeenrannan Majakka on Lappeenrannan korkein asuinrakennus.

Majakan kodit on suunniteltu siten, että niiden kaikkien parvekkeelta on kerroksesta riippumatta näkymät Saimaan Sunisenselälle. Majakkaan tulee 52 asuntoa, joiden koot vaihtelevat 44,5 neliön kaksiosta ylimmän kerroksen yli 130-neliöiseen, kahden parvekkeen ja neljän huoneen sekä keittiön asuntoon.

Majakan suunnittelussa on monella tapaa otettu huomioon asukkaiden arjen helpottaminen. Majakan kaikki autopaikat, niin avo- kuin katospaikatkin, varustetaan sähköauton latauspisteellä. Pääovi ja ulkoiluvälinevaraston ovi avautuvat automaattisesti kosketuksella KONEen älypuhelinsovelluksen ansiosta ilman perinteisen kotiavaimen käyttöä. Hissi tulee valmiiksi alas ja vie asukkaan automaattisesti kotikerrokseensa – ilman nappien painelua. Järjestelmä toimii Bluetooth-älypuhelinavaimella tai RFID-avainketjulla. Vieraista asukas saa tiedon älypuhelimeensa: ovipuhelinsovelluksen avulla asukas näkee vierailijan ja voi päästää hänet sisään. Ovipuhelun voi vastaanottaa myös ilman videoyhteyttä millä tahansa matkapuhelimella.

Lisäksi ulkoiluvälinevarastossa on kuraeteinen, joka sujuvoittaa esimerkiksi luonnossa liikkuvan tai koiranomistajan elämää: pesupisteellä voi puhdistaa esimerkiksi lemmikin tassut tai kuraiset saappaat.

Majakan rakentaminen käynnistyy arvion mukaan syyskuussa 2019, ja kodit ovat muuttovalmiita joulukuussa 2020.

”Olemme aikaisemmin toteuttaneet alueelle jo neljä yhtiötä: Lappeenrannan Matruusin, Pursimiehen sekä Amiraalin ja Kommodorin”, kertoo hankekehityspäällikkö Marko Puhakka Skanska Kodeista. ”Niiden menekki on ollut hyvä, joten uskomme tornitalon kodeille löytyvän kysyntää”, Puhakka jatkaa.

Luonnonläheisellä ja puistomaisella alueella ulkoilumahdollisuudet ovat lähellä. Näin ovat myös palvelut, sillä Lappeenrannan keskustaan on noin 1,5 km matka ja lähikauppaan on kymmenen minuutin kävelymatka.

Pallo-Tyysterniemen alueen nimi juontaa juurensa Carl Dysteristä, joka oli alueella 1600-luvulla toiminut pitäjän nimismies ja vouti. Viime vuosisadalla alueella toimi myös muun muassa Viipurin vaneritehdas.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, hankekehityspäällikkö Marko Puhakka, puh. 040 515 6710, marko.puhakka[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi