c

Skanska rakentaa Helsingin kaupungille asumisoikeusasuntoja Kuusikkotielle

Lehdistötiedotteet 1.4.2019 9.00 CET

Skanska ja Helsingin kaupunki ovat sopineet asumisoikeusasuntojen rakentamisesta Helsingin Maunulaan. Skanska vie loppuun rakenteilla olevan projektin, joka on jäänyt kesken konkurssiin asetetulta Rakennus Omera Oy:ltä.

HASO Kuusikkotie 7-8 havainnekuva

Haso Kuusikkotie 7–8 -nimisessä yhtiössä on yhteensä 65 asuntoa, joiden koko vaihtelee yksiöistä perheasuntoihin. Kahdelle eri tontille rakennettava viidestä eri rakennuksesta koostuva yhtiö sijaitsee Maunulanpuiston läheisyydessä. Talot ovat punatiilisiä ja pulpettikattoisia.

”Tavoitteenamme on käynnistää työt huhtikuun kuluessa. Hanke valmistuu arviolta vuoden 2020 aikana”, kertoo tulosyksikön johtaja Jorma Seppä Skanska Talonrakennuksesta.

”Rakennustöiden jatkamisella onnistutaan toteuttamaan asiakkaidemme odottamat laadukkaat ja kohtuuhintaiset asumisoikeusasunnot kohtuullisella viipeellä”, toteaa projektipäällikkö Sanne Varpanen Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialalta.

Tällä hetkellä projektiin kuuluvista rakennuksista yksi pienkerrostalo ja yksi rivitalo ovat sisävalmistusvaiheessa, loput eli yksi rivitalo ja kaksi kerrostaloa ovat vielä runkovaiheessa.

Asunnot sopivat erinomaisesti lapsiperheille, sillä talojen pohjois- ja länsipuolella levittäytyvän puistoalueen lisäksi eteläpuolella sijaitsee Maunulan yhteiskoulu ja itäpuolella Maunulanpuiston leikkipuisto. Hanke rakennetaan kaupungin vuokratontille.

Lisätietoja:

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala, projektipäällikkö Sanne Varpanen, puh. 09 310 32 375, sanne.varpanen[at]hel.fi

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Jorma Seppä, puh. 040 727 3771, jorma.seppa[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2018 lopussa 2 152 henkilöä Suomessa.