c

Skanska peruskorjaa ja laajentaa Kivimaan koulun Lahdessa

Lehdistötiedotteet 19.3.2019 7.40 CET

Skanska ja Lahden kaupungin Tilakeskus ovat allekirjoittaneet sopimuksen Kivimaan koulun peruskorjaamisesta ja laajentamisesta Lahden keskustassa. Urakkasopimuksen arvo on noin 30,9 miljoonaa euroa.

Havainnekuva Kivimaan koulusta

Rakennustyöt alkavat huhtikuussa 2019. Hanke valmistuu vaiheittain vuoden 2023 loppuun mennessä. 

Kivimaan koulu koostuu vanhasta, vuonna 1948 valmistuneesta ja kaupunkikuvallisesti arvokkaasta 4-kerroksisesta rakennuksesta, sekä nyt rakennettavasta, 3-kerroksisesta uudisrakennuksesta. Rakennusten kokonaislaajuus on 12 724 bruttoneliömetriä.

Vanha koulurakennus peruskorjataan ja sitä laajennetaan. Uudisrakennuksen julkisivun kivirappaus ja keraamiset pinnat istuvat väritykseltään ja hengeltään vanhan koulurakennuksen viereen. Uuteen koulurakennukseen tulee joustavasti muuntuva esiintymistila, palvelukeittiö, ruokailutilat, liikuntasali ja väestönsuoja. Uudistettujen koulutilojen oppilasmäärä on 915.

Hanke sisältää lisäksi liikunta-alueen uudistamisen. Liikunta-alueeseen kuuluu muun muassa jalkapallokenttä, monitoimiareena sekä päällystetty juoksusuora. Koulualueen pohjoisosaan valmistuu pysäköintialue saattoliikenteelle sekä mopo- ja pyöräparkki.

Kivimaan koulun arkkitehtisuunnittelusta vastaa H&M Arkkitehdit Oy, ja pääsuunnittelijana toimii arkkitehti SAFA Seppo Markku.

Molempiin koulurakennuksiin rakennetaan vahvasti avointa oppimista edistävät ja monenlaisiin oppimistilanteisiin muuntuvat opetustilat. Päivisin koulussa toimii vuosiluokat 1-9, ja iltaisin tilat vapautuvat muun muassa nuorisotoimelle ja liikuntaharrastuksille. Valmistuttuaan Kivimaan koulu tulee palvelemaan monen ikäisiä kaupunkilaisia.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Jarkko Koskipalo, puh. 0400 174 077, jarkko.koskipalo[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Lahden kaupunki, Lahden Tilakeskus, projektipäällikkö Tomi Tenhunen, 044 716 1976, tomi.tenhunen[at]lahti.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2018 lopussa 2 152 henkilöä Suomessa.