c

Skanskalla uudisasuntorakentamisen toiseksi tyytyväisimmät asiakkaat

Lehdistötiedotteet 18.3.2019 7.00 CET

EPSI Ratingin jo kolmatta kertaa toteuttaman uudisasuntorakentamisen asiakastyytyväisyyttä mittaavan tutkimuksen mukaan Skanskalla on Suomen toiseksi tyytyväisimmät asiakkaat.

EPSI rating -asiakastyytyväisyysmittaus mahdollistaa vertailun eri yritysten ja toimialojen välillä. Uudisasuntorakentajia vertaileva tutkimus on tehty tänä vuonna kolmatta kertaa.

Skanskan tulos parani edellisvuodesta 4,1 indeksipisteellä ja sijoittui tänä vuonna 79,6 indeksipisteellä rakennusalan suurimpiin kuuluvien kuuden toimijan joukossa toiselle sijalle.

Skanskan asiakaskokemukset ovat kaikilla mitatuilla osa-alueilla yli toimialan keskiarvon. Erinomaisen tuloksen taustalla vaikuttavat vuoden 2018 aikana tehdyt kovat panostukset niin tuotteen kuin asiakaspalvelun laatuun.

”Asiakas on kaiken toimintamme keskipiste. Skanskalla on asiakkaiden tarpeiden huomioimiselle vahvat, arvoihimme ja strategiaamme kirjatut perusteet. Teemme tinkimättömästi töitä sujuvan ja ilahduttavan asiakaskokemuksen kehittämiseksi useilla eri osa-alueilla. EPSI Rating tulokset kertovat hienosti, että olemme oikealla tiellä. Tänä vuonna panostamme edelleen asiakaskohtaamisiin ja keskitymme erityisesti digitaalisten palvelukanavien, kuten digitaalisen asuntokaupan kehittämiseen”, kertoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

Suurimmat nousut tutkittavien yritysten asiakastyytyväisyyden kasvussa näkyvät palvelulaadussa, kuten asiakkaiden saamassa avussa ja ajan tasalla pitämisessä. Tuotelaadun osalta erityisesti asuntojen virheettömyys on parantunut selvästi.

”Näemme hyvin harvoin toimialatutkimuksissamme näin suurta parannusta asiakastyytyväisyyden kasvussa yhden vuoden aikana. Rakennusliikkeiden on täytynyt panostaa asiakastyytyväisyyteen huomattavan paljon”, toteaa EPSI Rating Finlandin maajohtaja Heidi Laitinen.

EPSI Rating on Pohjoismaiden johtava riippumaton yhtiö eri toimialojen yritysten asiakastyytyväisyyden tutkimisessa ja mittaamisessa. Rakennusalan jäsenyrityksille suunnattu tutkimus toteutettiin Rakennusteollisuus RT:n toimesta.

 

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi
Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 501 9816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi
EPSI Rating Finland, maajohtaja Heidi Laitinen, puh. 050 4068 796, heidi.laitinen[at]epsi-finland.org

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2018 lopussa 2 152 henkilöä Suomessa.