c

Finnoossa valmistellaan ensimmäistä asuntotonttikauppaa

Lehdistötiedotteet 28.2.2019 15.40 CET

Espoon Finnoossa valmistellaan ensimmäistä tonttikauppaa, joka on lähtölaukaisu koko uuden, ainutlaatuisen merellisen Finnoon kaupunginosan asuntorakentamiselle.

Kuva Finnoonkallion viitesuunnitelmasta

Skanska ostaa Espoon kaupungilta tontteja Finnoonkalliosta aivan tulevan metroaseman kupeesta. Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto käsittelee maakauppoja kokouksessaan 4.3.2019. Tontit luovutetaan Skanskalle suunnitteluvarauksen perusteella.

Tonteilla on rakennusoikeutta yhteensä 7 000 kerrosneliömetriä. Kahteen kahdeksankerroksiseen taloon toteutetaan koteja noin 200 asukkaalle. Kohteiden rakentamisen arvioidaan käynnistyvän loppuvuodesta 2019, jolloin Finnoon ensimmäiset uudet asukkaat pääsisivät muuttamaan koteihinsa vuoden 2021 alkupuolella.

”Skanska on vuodesta 2013 asti yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa kehittänyt Finnoonkallion kaava-aluetta. Skanskan hankkeet ovat koko Finnoon tulevan metrokeskuksen ympärille syntyvän uuden asuinalueen ensimmäiset kerrostalot, ja ne tarjoavat asukkailleen aitiopaikan seurata ja olla osana alueen kehittymistä”, toteaa aluejohtaja Juhani Aspara Skanska Kodeista.

”Finnoonkallion maakaupat mahdollistavat asuntorakentamisen alkamisen Finnoossa. Myös alueen läntisessä osassa alkaa pian tapahtua, kun Djupsundsbäckenin tonttien luovutus käynnistyy kevään aikana”, sanoo Espoon kaupungin teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.

Energiatehokkuus ohjaa Finnoon rakentamista

Finnoosta tavoitellaan kestävän kaupunkirakentamisen edelläkävijää. Koko alueen toteutusta ohjaavat kestävät ratkaisut aina kaavoituksesta energiankäyttöön ja rakennusmateriaaleihin. Finnooseen valittavilta toimijoilta edellytetään myös sitoutumista rakennusten energiatehokkuutta edistäviin toteutusratkaisuihin, joista yhtenä esimerkkinä on rakennusten energiankulutuksen mittaaminen.

”Skanskan hankkeissa ympäristötehokkuus on huomioitu monin tavoin. Rakennusten energiatehokkuus on vähintään 15 prosenttia määräystasoa parempi. Tähän tavoitteeseen päästään muun muassa aurinkopaneeleilla ja rakennusten käytön aikaista energiankulutusta ohjaamalla ja mittamaalla”, Aspara kertoo.

Kaupunkimainen ilme yhdistyy luonnonläheisyyteen

Finnoosta kasvaa merellinen asuin- ja työpaikka-alue, jonka metro kytkee osaksi seudullista ja valtakunnallista raideliikenneverkkoa. Finnooseen rakennetaan koteja 17 000 asukkaalle. Asuntojen lisäksi Finnooseen on suunnitteilla useita päiväkoteja sekä kaksi yhtenäiskoulua. Kaupalliset palvelut painottuvat metroaseman ympäristöön, ja yritystoimintaan soveltuvia tontteja tulee myös Länsiväylän varteen. Lisäksi merenranta tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia palveluille, harrastuksille ja virkistymiselle. Pääosiltaan Finnoo on valmis 2030-luvulla.

Lisätietoja: 

Skanska Kodit, aluejohtaja Juhani Aspara, puh. 0400 736 718, juhani.aspara[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Espoon kaupunki, teknisen toimen johtaja Olli Isotalo, puh. 050 593 3359, olli.isotalo[at]espoo.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2018 lopussa 2 152 henkilöä Suomessa.