c

Skanska käynnistänyt uuden asuntohankkeen ennakkomarkkinoinnin Vantaan Kivistössä

Lehdistötiedotteet 25.1.2019 7.00 CET

Skanska jatkaa rakennushankkeitaan Vantaan Kivistössä ja on käynnistänyt uuden asuntohankkeen ennakkomarkkinoinnin Timanttikujalla. Skanska on toteuttanut samalle kadulle jo kaksi muuta asuntoyhtiötä.

Timanttikujan tähtitalot muodostavat Vantaan Kivistöön värikkään kokonaisuuden.

Kaikki Skanskan toteuttamat Timanttikujan talot ovat kolmisakaraisia tähtitaloja, jotka on suunnitellut Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy. Aiemmin toteutettujen yhtiöiden Vantaan Stellan ja Vespan jatkoksi nousee nyt omalle tontilleen Vantaan Vega, johon kuuluu kaksi viisikerroksista taloa. Niiden myötä Timanttikujan kortteli täydentyy valmiiksi. Vantaan Vegaan tulee yhteensä 76 uutta kotia.

Asuntojen koot vaihtelevat 30,5 neliön kokoisista yksiöistä 85 neliön neljän huoneen kokonaisuuksiin. ”Kohteeseen on suunniteltu monipuolinen huonetilaohjelma, mikä tarkoittaa muun muassa sitä, että erityisesti lapsiperheille on tarjolla monenlaisia vaihtoehtoja”, kertoo Skanska Kotien projektipäällikkö Olli Metsäranta. Vegan rakentaminen alkaa arviolta toukokuussa 2019, joten hankkeen ennakoidaan valmistuvan syksyllä 2020.

”Vantaan Kivistö on yksi pääkaupunkiseudun nopeimmin kasvavia ja kehittyviä keskuksia. Kivistö tarjoaa esimerkiksi perinteisestä poikkeavaa arkkitehtuuria ja väriä, mutta toisaalta myös viheralueita”, Metsäranta jatkaa. Kivistön keskustasta pääsee hetkessä luonnon keskelle Petikon pitkospuille sekä valaistuille laduille ja poluille. 1 700 hehtaarin laajuinen ulkoilu- ja virkistysalue on suosittu lenkkeilijöiden, pyöräilijöiden, retkeilijöiden ja hiihtäjien sekä marjastajien ja sienestäjien keskuudessa.

Vantaan Vegassa on erilaisia arkea helpottavia tiloja kuten yleiset ulkoiluväline­ ja lastenvaunuvarastot. Koko korttelin yhteinen autohalli on rakennettu pihakannen alle. Pihakannen päällä puolestaan on suojaisa oma piha leikki-ja oleskelualueineen. Maantasokerroksessa sijaitsevilla asunnoilla on oma asuntopiha, kun taas yksiötä suuremmilla asunnoilla on myös oma terassi.

Kivistön keskustassa on jatkossa myös yhä enemmän palveluja: Aurinkokiven palvelukeskuksessa on vuonna 2016 valmistunut päiväkoti, 500 oppilaan alakoulu ja neuvola. Aurinkokivessä on myös yhteisessä käytössä olevia tiloja, joissa ruokaillaan, liikutaan, musisoidaan ja järjestetään erilaisia tapahtumia. Vuonna 2021 Aurinkokivessä aloittavat toimintansa myös 400 oppilaan yläkoulu, musiikkiopisto sekä kuvataidekoulu.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Kodit, projektipäällikkö Olli Metsäranta, puh. 040 512 9626, olli.metsaranta[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2017 lopussa 2 086 henkilöä Suomessa.