c

Skanska jatkaa vuokra-asuntojen rakentamista Ilmariselle Vuosaareen

Lehdistötiedotteet 21.12.2018 13.40 CET

Skanska ja Ilmarinen jatkavat yhteistyötään vuokra-asuntojen rakentamisessa Helsingin Vuosaaressa ja ovat allekirjoittaneet sopimukset kahden kerrostaloyhtiön rakentamisesta.

Neitsytsaarentie 6 ja 8 täydentävät muuten valmiiksi rakennetun alueen.

Koko Neitsytsaarentien ja Mustalahdentien kokonaisuuteen kuuluu kaiken kaikkiaan neljä taloa, joista ensimmäisestä solmittiin urakkasopimus syyskuussa 2018.

Nyt allekirjoitettuihin sopimuksiin sisältyvät Neitsytsaarentie 6- ja Neitsytsaarentie 8 -nimiset yhtiöt koostuvat kolmesta kuusikerroksisesta rakennuksesta, joihin tulee yhteensä 111 asuntoa. Joukossa on erikokoisia koteja yksiöistä kolmioihin. Ensimmäinen rakennuksista valmistuu vuoden 2020 alussa, seuraava vuoden 2021 alussa. Talojen yleisilme on vaalea, mutta niiden julkisivussa on käytetty tehostevärinä keltaista sävyä.

Koko kokonaisuuden ensimmäisessä, jo rakenteilla olevassa talossa on 47 asuntoa, jotka valmistuvat alkuvuoden 2020 aikana.

Hankkeessa on otettu huomioon ympäristötehokkuus esimerkiksi siten, että talojen katolle toteutetaan aurinkovoimalat, jotka tuottavat osan rakennusten tarvitsemasta kiinteistösähköstä. 

”Ilmarinen laskettaa kaikkien rakennuttamiensa uudisrakennusten hiilijalanjäljen sekä tutkii jokaisen hankkeen kohdalla, onko uusiutuvien ja hybridienergiamuotojen käyttö mahdollista. Neitsytsaarentien ja Mustalahdentien asuntohankekokonaisuuden kohdalla kiinteistökohtaiset aurinkovoimalat ovat tarkoituksenmukaisin ratkaisu. Ilmarisella on jo useampi aurinkovoimalaitos rakennuskohteissaan”, kertoo Ilmarisen rakennuttajapäällikkö Niina Rajakoski.

Rakennuskokonaisuus täydentää muuten valmiiksi rakennetun alueen. Alue sopii hyvin lapsiperheille, sillä sen lähellä sijaitsevan Kangaslammen puistossa sijaitsee leikkipaikka lapsille. Palvelut ovat aivan vieressä, ja lisäksi lyhyen matkan päässä sijaitsee Mustavuoren laaja virkistysalue, joka sopii erinomaisesti ulkoiluun.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Jussi Sainomaa, puh. 040 356 0956, jussi.sainomaa[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, rakennuttajapäällikkö Niina Rajakoski, puh. 050 574 7491, niina.rajakoski[at]ilmarinen.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2017 lopussa 2 086 henkilöä Suomessa.

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että sen asiakkaat saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Ilmarinen edistää parempaa työelämää ja näin auttaa asiakkaitaan menestymään. Kaikkiaan Ilmarinen vastaa lähes 1,1 miljoonaan ihmisen eläketurvasta. Eläkevastuiden katteena on yli 46 miljardin euron sijoitusvarallisuus.