c

Skanska ja Suomen Yliopistokiinteistöt sopimukseen Jyväskylän yliopiston kirjaston uudistamishankkeen kehitysvaiheesta

Lehdistötiedotteet 17.12.2018 9.30 CET

Skanska on valittu Suomen Yliopistokiinteistöjen kumppaniksi Jyväskylän yliopiston uudistushankkeen kehitysvaiheeseen. Jyväskylän Seminaarinmäen kampuksella sijaitseva kirjasto peruskorjataan kokonaisuudessaan vuosina 2019–2021.

Kirjastorakennus on arkkitehti Arto Sipisen (1936–2017) suunnittelema ja rakennettu vuonna 1974. Rakennukseen suunnitellaan parhaillaan mittavaa peruskorjausta ja modernisointia. Tiedon käyttämisen tavat muuttuvat, ja se synnyttää muutostarpeita myös tiloihin. Tilojen kehittämistä on jo tehty ja tehdään myös jatkossa yhdessä käyttäjien kanssa.

”Kirjaston uudistushankkeen projektinjohtourakka on jaettu kahteen osaan, kehitysvaiheeseen ja toteutusvaiheeseen. Toteutusvaiheesta tehdään erillinen päätös kehitysvaiheen perusteella arviolta keväällä 2019”, kertoo johtaja Aki Havia Suomen Yliopistokiinteistöistä.

Suomen Yliopistokiinteistöjen tavoitteena ovat Euroopan vastuullisimmat kampukset, ja tavoitteen saavuttamiseksi tehdään paljon konkreettisia asioita, kuten yliopistojen käyttämien rakennusten uudistamista ympäristötehokkaammiksi. Jyväskylän yliopiston kirjasto uudistetaankin BREEAM-ympäristösertifikaatin mukaiseksi. Se, mihin BREEAMin tasoon rakennus korjataan ja millaisin keinoin energiatehokkuutta parannetaan, tarkentuu hankkeen kehitysvaiheen aikana. Kiinteistöstä tulee noin 15 prosenttia energiatehokkaampi kuin rakennusmääräykset edellyttävät.

"Kestävä kehitys on yksi strategiamme painopistealueista, ja myös tässä hankkeessa toteutamme näitä periaatteita. Käyttämämme BREEAM-sertifikaatti tekee vastuullisuustyön rakennushankkeessa näkyväksi”, sanoo Havia.

Kirjaston uudistushankkeen tieltä kirjaston aineistoja siirretään väistötiloihin kaikkiaan 22 kilometrin verran. Tarkoituksena on uusia niin rakennuksen tekniikkaa, rakenteita kuin pintoja.

Lisätietoja:

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy, johtaja Aki Havia, puh. 040 527 7511, aki.havia[at]sykoy.fi

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy, rakennuttajapäällikkö Kimmo Mäkelä, puh. 040 534 6161, kimmo.makela[at]sykoy.fi

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Noora Sokero, puh. 0400 976 904, noora.sokero[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2017 lopussa 2 086 henkilöä Suomessa.