c

LähiTapiolalle uutta asuntotarjontaa Kankaan vanhan paperitehtaan alueelle Jyväskylään

Lehdistötiedotteet 14.12.2018 7.00 CET

Skanska rakentaa LähiTapiolalle 139 vuokra-asuntoa Kankaan vanhan paperitehtaan läheisyyteen. Osoitteeseen Pergamenttitori 3 rakennettavat asunnot jakaantuvat kahteen rakennukseen, joista toinen on 8- ja toinen 3-kerroksinen.

Skanska rakentaa LähiTapiolalle 139 vuokra-asuntoa Kankaan vanhan paperitehtaan läheisyyteen osoitteeseen Pergamenttitori 3.

LähiTapiola Aluekiinteistöt Ky:n ja LähiTapiola Core Kiinteistöt Ky:n kanssa asuntohankkeiden toteuttamisesta sopinut Skanska aloittaa asuntojen rakentamisen keväällä 2019, ja hanke valmistuu syksyllä 2020. Sijoitus on syksyllä perustetun LähiTapiola Aluekiinteistöt -rahaston ensimmäinen. Asunnoista valtaosa on tehokkaita yksiöitä ja kaksioita, joiden odotetaan vastaavan hyvin keskustan tuntumassa sijaitsevan alueen vuokra-asuntokysyntään. Asuntojen joukossa on kuitenkin myös kolmioita.

Tiiviisti rakennetun Kankaan alueen rakennusten julkisivut noudattelevat vanhan paperitehtaan punatiilistä ulkoasua ja muistuttavat alueen teollisesta historiasta.

Kankaan alueen kehittäminen monipuoliseksi asumisen, työpaikkojen, palvelujen ja virkistyksen alueeksi on merkittävin kaupunkikehityshanke Jyväskylän keskusta-alueella vielä vuosien ajan. Kankaalle sijoittuu noin 5 000 asukasta ja 2 100 työpaikkaa vuoteen 2040 mennessä. Ensimmäiset asukkaat muuttivat alueelle tammikuussa 2017. Kankaan liikennesuunnittelussa on erityisesti huomioitu helppo jalankulku ja pyöräily. Keskeisen sijaintinsa ansiosta Kankaalla pärjää myös ilman omaa autoa.

Skanskan tuorein alueelle valmistunut asuntohanke on niinikään LähiTapiolalle toteutettu vuokra-asuntokohde As Oy Jyväskylän Paperitehtaankatu 12, joka valmistui tämän vuoden elokuussa. Parhaillaan rakenteilla on Skanska Kotien tammikuussa 2019 valmistuva Jyväskylän Viira. Vanhan paperitehtaan ympäristö käy läpi nopeaa muodonmuutosta, kun alueelle rakennetaan uusia asuntoja.

Tulevia Skanskan omaa projektikehitystä olevia asuntokohteita ovat alueen läpi kulkevan Paperitehtaankadun varrelle sijoittuvat viisikerroksinen Jyväskylän Sylinteri sekä 14-kerroksinen tornitalo Fabriikki. Sylinteriin on tulossa 35 asuntoa, Fabriikkiin puolestaan 90.

Skanska on toteuttanut myös Kankaan vanhan paperitehtaan siipiosaan Luovan kampuksen, jonne muutti vuonna 2016 Gradian eli entisen Jyväskylän ammattiopiston noin 400 opiskelijaa ja opettajaa sekä osia Jyväskylän aikuisopiston ja Humanistisen ammattikorkeakoulun organisaatioista.

Skanskan viimeaikaisiin hankkeisiin Jyväskylässä kuuluu myös Skanskan omaa projektikehitystä oleva Kauppakeskus Seppä, jonka omistajina on LähiTapiola-ryhmän yhtiöitä.

Lisätietoja:

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy, kiinteistösijoitusjohtaja Vesa Eskoli, puh. 040 703 0551, vesa.eskoli[at]lahitapiola.fi

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Jukka Patala, puh. 040 582 9501, jukka.patala[at]skanska.fi

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Noora Sokero, puh. 0400 976 904, noora.sokero[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2017 lopussa 2 086 henkilöä Suomessa.

LähiTapiola Aluekiinteistöt Ky ja LähiTapiola Core Kiinteistöt Ky ovat LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy:n hallinnoimia kiinteistörahastoja, joiden sijoittajat ovat LähiTapiola -ryhmän yhtiöitä.