c

Härmälänrannan Verstas seurakuntayhtymän omistukseen – toimintaa suunnitellaan yhdessä alueen asukkaiden kanssa

Lehdistötiedotteet 29.11.2018 7.00 CET

Härmälänrannan Verstaaksi nimetty vanhan lentokonetehtaan pannuhuonerakennus on siirtynyt Skanskalta Tampereen seurakuntayhtymän omistukseen. Tampereen Eteläinen seurakunta suunnittelee rakennukseen erilaista toimintaa yhteistyössä alueen asukkaiden kanssa.

”Tarkoituksemme on ottaa huomioon ne tarpeet ja toiveet, joita alueen asukkailla ja toimijoilla on”, kertoo Eteläisen seurakunnan kirkkoherra Jussi Mäkinen. Rakennukseen suunnitellaan muun muassa kahvilatyyppistä toimintaa, ja sinne on tulossa myös avoin tila. Seurakunta tulee kokeilemaan Verstaalla myös uusia toimintatapoja, jotka tarkentuvat keskusteluissa alueen toimijoiden kanssa.

Verstaassa on kokoontunut muun muassa Härmälänrannan asukasyhdistys, jonka toiminta tiloissa jatkuu. Tila on edelleen vuokrattavissa myös yksityistilaisuuksiin. Verstaassa pystyy järjestämään noin 60 hengen tilaisuuksia.

”Haluamme tehdä pitkäjänteistä yhteistyötä alueella. Yhteisiä keskusteluja on käyty erityisesti asukasyhdistyksen kanssa. Tilan käyttöä pyritään jatkamaan samalla hyväksi koetulla tavalla kuin aikaisemminkin. Toiminta perustuu yhteiseen vastuuseen tilan hyvästä hoitamisesta”, Mäkinen jatkaa.

Perinteinen Kauneimmat joululaulut -tilaisuus järjestetään Verstaassa keskiviikkona 19.12. klo 18:00 alkaen seurakunnan ja asukasyhdistyksen yhteisvoimin.

Tammikuussa 2019 käynnistyy Verstaan tilojen uudistushanke, jotta tila voisi paremmin toimia kokoontumispaikkana. Hankkeeseen kuuluu parven, pienen keittiön, wc-tilan ja varastotilan rakentaminen.

Härmälänrannan lentokonetehdasta rakennettiin alueelle 1930-luvulla. Tehtaan rakennuksista ensimmäisenä valmistui juuri pannuhuone, joka toimi myöhemmin pitkään lämpövoimalana. Rakennuksen nykyinen Verstas-nimi kuitenkin tulee siitä, että rakennuksessa on toiminut jonkin aikaa myös metalliverstas. Rakennuksen läheisyydessä sijaitsee myös Härmälänrannan maamerkki, suojeltava punatiilinen piippu.

Lisätietoja:

Video Verstas-rakennuksesta ja Härmälänrannasta

Tampereen Eteläisen seurakunnan kirkkoherra Jussi Mäkinen, puh. 050 554 2461, jussi.makinen[at]evl.fi

Skanska Talonrakennus Oy, projektipäällikkö Kristiina Helenius, puh. 046 923 7323, kristiina.helenius[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2017 lopussa 2 086 henkilöä Suomessa.