c

Skanska korjaa Harjurinteen koulun alakaton

Lehdistötiedotteet 21.11.2018 12.50 CET

Skanska korjaa Loviisan Harjurinteen koulun uuden osan ruokalan käytävän alakaton, josta putosi alas alakattolevyjä ja eristeitä maanantain ja tiistain välisenä yönä. Skanska on rakentanut koulun uuden osan, joka valmistui vuonna 2014.

Koulu on ollut tyhjillään alakaton levyjen putoamisen aikaan. Henkilövahinkoja ei sattunut.

”Tärkeintä tässä on se, ettei kukaan loukkaantunut. Olemme erittäin pahoillamme tilanteesta. Ymmärrämme ihmisten huolen ja suhtaudumme tapahtuneeseen erittäin vakavasti. Asian selvittely on edelleen kesken, mutta olemme tehneet jo alustavat johtopäätökset. Olemme Loviisan kaupunkiin aktiivisesti yhteydessä ja pidämme kaupungin edustajia ajan tasalla tilanteesta”, sanoo toimialajohtaja Tiina Koppinen Skanskasta.

Skanska lähetti heti tiedon saatuaan paikan päälle omat asiantuntijansa sekä ulkopuolisen asiantuntijan. He selvittävät tapahtuneen syitä. Tämänhetkisten tietojen mukaan näyttää siltä, että kyseessä on Skanskan vastuulla oleva virhe.

Osittain pudonnut alakatto oli rakenteeltaan tavanomainen rakennuksissa käytetty kipsilevyistä ja puukoolauksesta tehty rakenne. Tämänhetkisten tietojen mukaan muualla koulurakennuksessa ei ole käytetty rakenteeltaan vastaavanlaista kattoa.

”Olemme ilmoittaneet kaupungille, että suoritamme tarvittavat alakaton purkutyöt ja katon korjaustyöt”, sanoo yksikönjohtaja Jarkko Koskipalo Skanskasta. ”Purkutyöt suunnitellaan siten, että ne on turvallista suorittaa. Korjaustöiden aikataulu on alustavan arvion mukaan joitakin viikkoja.”

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Jarkko Koskipalo, puh. 0400 174 077, jarkko.koskipalo[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2017 lopussa 2 086 henkilöä Suomessa.