c

Skanska palkitsi Nostokonepalvelu JK Oy:n turvallisimpana yhteistyökumppanina Keski-Suomessa

Lehdistötiedotteet 9.11.2018 10.20 CET

Nostokonepalvelu JK Oy on saanut Skanskan järjestämässä työturvallisuusseminaarissa Jyväskylässä turvallisimman yhteistyökumppanin palkinnon.

Palkintojenjakotilaisuudessa hymyilivät yksikönjohtaja Noora Sokero Skanska Talonrakennuksesta, toimitusjohtaja Riina Korhonen, aluejohtaja Jyrki Tiainen ja elementtiasennuksen työpäällikkö Jorma Korhonen Nostokonepalvelu JK:sta sekä

Skanska järjesti aliurakoitsijoilleen työturvallisuusseminaarin Keski-Suomessa jo yhdettätoista kertaa. Seminaareissa Skanska on kertonut yhteistyökumppaneilleen turvallisen työskentelyn merkityksestä rakentamisessa. Turvallisuutta on käsitelty vuosien varrella useasta näkökulmasta, niin turvallisen työn suunnittelun, suojaimien ja yksilön merkityksen kautta. Jyväskylän Paviljongissa järjestettyyn tilaisuuteen osallistui noin 100 rakennusalan ammattilaista.

”Yhteistyökumppanit ja aliurakoitsijat tekevät turvallisuustyötä kanssamme joka päivä. Nostokonepalvelu JK Oy:n toiminnassa on näkynyt ilahduttavasti sitoutuminen työturvallisuuden edistämiseen ja halu kehittää toimintaansa. Avoin keskustelu ja palaute auttavat tarttumaan kehityskohteisiin ja rakentamaan hyvää turvallisuuskulttuuria”, kertoo Skanska Talonrakennus Oy:n yksikönjohtaja Noora Sokero palkinnon perusteluista.

”Skanskan myöntämä tunnustus on meille iso asia, ja osoittaa ettei työ turvallisuuden eteen ole ollut turhaa. Uskomme, että tämä palkinto on Nostokonepalvelun ja Skanskan henkilökunnan yhteistyön ansiota. Asenne, havainnointi, välittäminen ja yhdessä tekeminen; niillä pääsemme kohti nollaa tapaturmaa”, kiitti palkinnosta Nostokonepalvelu JK Oy:n toimitusjohtaja Riina Korhonen

Skanskan työmailla tapaturmia sattuu ali- tai sivuhankkijayritysten henkilöstölle kolme kertaa niin usein kuin Skanskan omille työntekijöille. ”Turvallisuustyömme koskee tämän vuoksi kaikkia työmaillamme työskenteleviä. Aliurakoitsijamme pääsevät esimerkiksi suorittamaan Skanskan työturvallisuuskursseja verkossa, ja järjestämme työturvallisuusaiheisia koulutuksia ja tapahtumia, joihin aliurakoitsijat kutsutaan mukaan”, sanoo Sokero.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Noora Sokero, puh. 0400 976 904, noora.sokero[at]skanska.fi

Nostokonepalvelu JK Oy, toimitusjohtaja Riina Korhonen, puh. 0400 583 114, riina.korhonen[at]nostokonepalvelu.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2017 lopussa 2 086 henkilöä Suomessa.