c

Skanskalta uusia asuntoja Helsingin Kuninkaantammeen

Lehdistötiedotteet 26.10.2018 7.00 CET

Kuninkaantammen alueelle Luoteis-Helsinkiin, Hakuninmaan pientaloalueen pohjoispuolelle ja Hämeenlinnanväylän varteen on tulossa uutta asuntotarjontaa, kun Skanska toteuttaa sinne 60 kotia.

Helsingin Fannyssa on suojaisa oma piha leikki- ja oleskelualueineen.

Yhdestä pistetalosta ja yhdestä lamellitalosta koostuvassa Helsingin Fannyssa on koteja 26-neliöisistä yksiöistä 111-neliöisiin viiden huoneen asuntoihin. Taidemaalarinkadulle nousevat talot tulevat luonnontilaan jätettävän puiston viereen.

Helsingin Fannyn rakentamisen ennakoidaan alkavan alkuvuodesta 2019, jolloin uudet kodit valmistuisivat kesällä 2020. ”Alueelle aikaisemmin rakentamassamme Helsingin Vennyssä asunnot ovat myyneet hyvin, minkä vuoksi tuomme alueelle uutta tarjontaa. Yksi syy suosioon on alueen luonnonläheisyys: puistoalueen puolella sijaitsevien asuntojen rauhallinen metsämaisema on aika harvinaislaatuinen Helsingissä”, sanoo Skanska Kotien projektipäällikkö Juha Laaksonen.

Fannyssa on suojaisa oma piha leikki- ja oleskelualueineen. Kaikilla asunnoilla on oma parveke tai pihaterassi. Maantasokerroksen asuntojen terasseista osa on lasitettu. Yhtiöllä on 36 erikseen myytävää autopaikkaa, jotka sijaitsevat pihakannen alla olevassa kylmässä autohallissa.

Kuninkaantammen alueella hulevesien käsittely on erityisenä painopisteenä, koska kyseessä on Helsingin kaupungin hulevesien hallinnan pilottialue. Hulevedet ovat rakennetuilta alueilta pois johdettavaa sade- ja sulamisvettä. Hulevesien hallinnalla pyritään esimerkiksi ehkäisemään rankkasateiden aiheuttamaa tulvimista. Fannyn pihassa tämä näkyy luonnonkivin kivettynä ja istutusten rajaamana hulevesipainanteena, jossa pihalle kertyvä sadevesi pääsee hallitusti viipymään ennen imeytymistään maaperään.

Lisäksi Kuninkaantammen eteläreunaan rakennettava Helene Schjerfbeckin puisto muodostaa osan uuden kaupunginosan luonnonmukaista hulevesien hallintajärjestelmää, joka muodostuu esimerkiksi patoaltaista ja kosteikkoniityistä.  

Fannyn pääsuunnittelija, arkkitehti SAFA Vesa Laukkanen ARK7 Oy:stä kertoo, että tavoitteena on ollut suunnitella Kuninkaantammeen ekologisesti kestävää, elämyksellistä ja yhteisöllistä asuinympäristöä. Mahdollisuudet vapaa-ajan harrastuksiin lähellä sijaitsevilla virkistys- ja viheralueilla ovat erinomaiset.

Helsingin Kuninkaantammi sijaitsee lähellä Keskuspuistoa ja Vantaanjoen maisemia. Uusi kaupunginosa rakentuu spiraalimaisesta keskusalueesta ja sitä ympäröivistä pientaloalueista ja puistoista. Lämpimänsävyiset rakennukset ja kadut, kujat, torit ja pihapiirit muodostavat tiiviin verkoston.

Kuninkaantammen palvelut keskittyvät kaupunginosan sydämeen Kuninkaantammenaukiolle, jonne rakennetaan koulu, päiväkoti, kivijalkaliiketiloja ja lähikauppa. Kuninkaantammen pääkadut ovat Kuninkaantammenkierto ja Taidemaalarinkatu.

Kuninkaantammesta käsin lähimmät nykyiset koulut sijaitsevat Kaarelan alueella. Päiväkoti Kuninkaantammi aloitti paviljonkipäiväkotina toiminnan Ultramariininkuja 4:ssä elokuussa 2018. Kuninkaantammen oma päiväkoti ja koulu rakennettaneen 2020-luvun puoleenväliin mennessä. Vuoteen 2025 mennessä Kuninkaantammessa arvioidaan olevan 5 500 asukasta ja 1 000 työpaikkaa.

Kuninkaantammi on saanut ylvään nimensä tammesta, jonka tarinan mukaan istutti Ruotsin kuningas Kustaa III 1700-luvun lopulla. Tammi seisoo nimeään kantavassa puistossa alueen pohjoisosassa lähellä Vantaanjokea.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, projektipäällikkö Juha Laaksonen, puh. 040 703 7423, juha.laaksonen[at]skanska.fi

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2017 lopussa 2 086 henkilöä Suomessa.