c

Porin Karjarannan asuntokortteli saa jatkoa

Lehdistötiedotteet 1.10.2018 8.00 CET

Porin Karjarantaan Kokemäenjoen rannalle rakennetaan jälleen uusia asuntoja, kun Skanska toteuttaa sinne kahdeksankerroksisen kerrostalon, Porin Baritonin.

Porin Baritonin ja naapuritalojen muodostaman korttelin keskelle Kokemäenjoen puolelle jää viihtyisä sisäpiha.

Baritonissa on 37 uutta kotia, joista suurin osa on erikokoisia kaksioita ja kolmioita. ”Baritoni tulee samaan neljän kerrostalon kortteliin, jossa syyskuun lopussa valmistunut edellinen asuntokohteemme Porin Sopraano sijaitsee”, kertoo projektipäällikkö Toni Törmänen Skanska Kodeista.

”Sopraanon asuntokauppa on käynyt erittäin hyvin, ja siellä on enää vain muutama myymätön asunto jäljellä. Uskomme, että kysyntä Baritonin asunnoille, joista avautuvat näkymät viistosti jokea pitkin aina Kirjurinluodon sillalle saakka, tulee olemaan vilkasta”, Törmänen jatkaa. Ennakkomarkkinoinnissa olevan hankkeen rakentaminen käynnistyy arviolta loppuvuodesta 2018, ja se valmistuu vuoden 2020 alkupuolella.

Korttelin kerrostalojen keskelle joen puolelle muodostuu suojaisa ja viihtyisä sisäpiha. Baritonin ensimmäiseen kerrokseen rakennetaan lisäksi asukkaiden yhteinen harrastetila, jonne tulee muutamia kuntoiluvälineitä. Ulkoiluvälinevarastosta löytyy myös sähköpyörien latausmahdollisuus.

”Baritonilla ja muilla korttelin rakennuksilla on korkea ja veistoksellinen hahmo. Kullakin Karjarannan rakennuksella on oma tunnusvärinsä, joka näkyy pienemmissä yksityiskohdissa vastapainona julkisivujen tummalle tiilimuuraukselle”, kuvailee Törmänen Karjarannan talojen ulkonäköä.

Parvekkeiden sijainnit on suunniteltu ajatellen näköaloja joelle, ja asuntojen oleskelutilat on sijoitettu parhaiden näkymien suuntaan. Pohjakerroksen kodeissa on terassit. Pohjois- ja itäpuolen kotien näkymät ulottuvat kauas jokea pitkin Kirjurinluotoon asti.

Ympäristötehokkuus on luonteva osa Baritonin suunnittelua. Rakennuksen energialuokka on A, ja osa kiinteistön yleissähköstä katetaan katolle asennettavilla aurinkopaneeleilla.

Karjarannan sijainti on ihanteellinen, sillä autolla on vain noin viiden minuutin matka keskustaan ja kävellenkin vain 15 minuuttia rantapromenadia pitkin – kaikki arjen palvelut ovat helposti saatavilla. Joen toisella rannalla on Kirjurinluoto, jossa Pori Jazz kesäisin järjestetään. Festivaalikauden ulkopuolella Kirjurinluoto toimii ulkoilualueena. Siellä on esimerkiksi uimaranta, lasten liikennepuisto ja suuri leikkipuisto sekä hyvät kävely- ja pyöräilyreitit.

Skanska on rakentanut Porin Karjarantaan yhteensä jo yhdeksän taloa. Viimeisimpänä valmistui Porin Sopraano syyskuussa 2018. Ennen Sopraanoa valmistuivat Porin Klarinetti kesäkuussa 2015, Porin Sello syyskuussa 2013 ja Porin Trumpetti helmikuussa 2013.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, projektipäällikkö Toni Törmänen, puh. 050 303 3890, toni.tormanen[at]skanska.fi

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2017 lopussa 2 086 henkilöä Suomessa.