c

Tampereen korkeimman asuintalon Luminaryn sisustuksessa otetaan näkymistä kaikki irti

Lehdistötiedotteet 5.9.2018 10.30 CET

Sisustusarkkitehtitoimisto MAK:n Mikko Vesanen ja Anna Katriina Tilli ovat suunnitelleet Tampereen keskustaan valmistuvan Luminary-asuinrakennuksen torniosan 17. kerroksessa sijaitsevaan 116,5-neliöiseen asuntoon sisustuksen, jossa otetaan täydet tehot irti upeista näkymistä.

Mikko Vesasen ja Anna Katriina Tillin sisustaman huoneiston keskelle sijoittuu avoin olohuoneen, ruokailu- ja keittiötilan kokonaisuus.

Luminaryssa tilasuunnittelu ja asuntojen sisustettavuus ovat olleet alusta lähtien huomion kohteena, ja myös sisustusarkkitehdit Vesanen ja Tilli ovat olleet hankkeessa mukana koko ajan. ”Sisustusarkkitehdille on todella hieno mahdollisuus päästä vaikuttamaan sisustusratkaisuihin jo siinä vaiheessa, kun arkkitehti suunnittelee rakennusta. Se tarkoittaa, että itse rakennus ja sen sisustusratkaisut muodostavat saumattoman kokonaisuuden”, Vesanen sanoo.

Luminaryn torniosan asunnon juju ovat tietysti näkymät yli Tampereen. Jotta asunnossa olisi mahdollisimman paljon avointa tilaa ja näkymät puhuisivat puolestaan, huoneiston keskelle sijoittuu avoin olohuoneen, ruokailu- ja keittiötilan kokonaisuus.

”Upeiden ulkonäkymien lisäksi sisänäkymien maksimointi huoneesta toiseen luo mielikuvan siitä, että neliöitä olisi vieläkin enemmän kuin niitä todellisuudessa on”, kertoo Vesanen.

Loftmaisen avaran asunnon ikkunoita kehystävät arkkitehtoniset ja näyttävät ikkunalaudat, joiden äärelle voi pysähtyä ihailemaan taulumaista näkymää. ”Olemme pystyneet tässä rakennuksessa sen korkeuden vuoksi tekemään sellaisia ratkaisuja, joita ei muualla olisi voinut tehdä”, Vesanen kuvailee.

Asunnossa on avoimen olohuone- ruokailu- ja keittiötilan lisäksi kaksi makuuhuonetta, walk-in-vaatehuone, sauna-spa-osasto, parveke sekä erillinen kodinhoitohuone.

Hiilenruskeaan taittuva leveä tammilattia, marmorikuvioiset keittiötasot sekä tummien sävyjen nyanssit luovat huoneistoon rauhallisen elegantin ja ylellisen tunnelman. Kalustevalinnat ovat ajattomia ja samalla luokseen kutsuvia.

Luminaryn kokonaisuus koostuu kahdesta osasta, matalammasta seitsekerroksisesta osasta ja korkeasta 21-kerroksisesta tornista. Valmistuessaan vuoden 2018 loppupuolella Murtokadun ja Itsenäisyydenkadun kulmaan sijoittuvan Luminaryn torni on Tampereen korkein asuinrakennus. Luminaryssa on 188 asuntoa moniin tarpeisiin yksiöistä suuriin ylimpien kerrosten koteihin.

Pihakannen alla sijaitsee kaksikerroksinen parkkihalli. Kokonaisuuteen kuuluvat suojaisa ja avara sisäpiha sekä rakennusten välisen osion päällä sijaitseva asukkaiden yhteinen oleskeluterassi.

Luminaryssa on mahdollisuus hyödyntää yhteiskäyttöautoa. Lisäksi tarjolla on kahvila ja pakettiautomaatti sekä viihtyisä aula oleskelutiloineen. Asukas voi myös omassa asunnossaan sijaitsevan ohjauspaneelin avulla säädellä asuntonsa lämpötilaan vaikuttavia järjestelmiä.

Lisätietoja:

Sisustusarkkitehti Mikko Vesanen, puh. 040 576 3118, mikko.vesanen[at]m-ak.fi

Sisustusarkkitehti Anna Katriina Tilli, puh. 050 380 1179, annakatriina.tilli[at]m-ak.fi

Skanska Kodit, yksikönjohtaja Toni Tuomola, puh. 040 754 3045, toni.tuomola[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2017 lopussa 2 086 henkilöä Suomessa.