c

Skanskalta Helsingin Herttoniemenrantaan asuntoja merinäköaloin

Lehdistötiedotteet 3.9.2018 7.30 CET

Skanska on käynnistänyt paljon ennakkokiinnostusta herättäneen uudisasuntokohteen ennakkomarkkinoinnin Helsingin Herttoniemenrannassa. Kohteen läheisyyteen ei enää tämän jälkeen rakenneta uutta asuntotarjontaa.

Helsingin Reginanrannan kaikista asunnoista on merinäköala.

Helsingin Reginanranta -niminen asuntoyhtiö nousee Herttoniemenrannan eteläkärkeen aivan meren ääreen. Skanskan ja Helsingin kaupungin järjestämä arkkitehtikutsukilpailu hankkeen suunnittelemiseksi ratkesi alkuvuodesta 2018.

Kilpailun voittajaksi valittiin ehdotus nimeltä Tetris, jonka laati Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy. Kilpailun arviointiryhmä luonnehti voittajaehdotusta arkkitehtuuriltaan raikkaaksi ja korkeatasoiseksi. Ratkaisu ottaa myös merellisen sijainnin erittäin hyvin huomioon.

”Reginanrannan suunnittelussa on saatu kaikista asunnoista suora näkyvyys ulos merelle. Merimaisema on näin osa kodin sisustusta. Hanke on herättänyt erittäin paljon ennakkokiinnostusta osittain juuri tästä syystä. Lisäksi Herttoniemenrantaan ei tämän kohteen läheisyyteen ole enää tulossa uusia asuinrakennushankkeita, vaan Reginanranta viimeistelee muuten valmiin asuinympäristön”, Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma toteaa.

Reginanrannan 51 uudisasuntoa ja yksi liiketila sijoittuvat rakennukseen, jonka korkeus vaihtelee kahden ja viiden kerroksen väliltä. Asuntovalikoimaa löytyy 31 neliön yksiöistä 154,5 neliön kokoisiin neljän ja viiden huoneen asuntoihin. Uudet kodit valmistuvat arviolta keväällä 2020.

Yksiöitä lukuunottamatta asuntojen parvekkeelle sijoitetaan viilentävät ilmalämpöpumput. Kaikkiin asuntoihin tulee ABB-free@home -kodinohjausjärjestelmä. Vastaavia kodinohjausjärjestelmiä on laajalti käytössä pientaloissa, mutta Reginanrannan hanke on ensimmäisiä kerrostalohankkeita, jossa asuntoihin tuodaan asukkaiden arkea helpottavia toimintoja. 

”Tuomme Reginanrannassa asiakkaidemme saataville helppokäyttöisiä ratkaisuja, jotka lisäävät asumisen vaivattomuutta. Arkea helpottavat toiminnot kiinnostavat yhä useampia”, sanoo Kuosma.

Kodinohjaus onnistuu helposti mukana kulkevalla älylaitteella. Paljon toivottu on esimerkiksi kotona–poissa-toiminnallisuus. Se tarkoittaa, että Reginanrannassa asukas voi kotoa lähtiessään katkaista virran keittiön ja viihde-elektroniikan pistorasioilta sekä valaistukselta.

Huoneistoissa on myös vesikiertoinen lattialämmitys, mikä helpottaa sisustamista: ikkunoiden edessä ei ole tarvinnut jättää tilaa lämpöpattereille.

Osoitteeseen Reginankuja 3 rakennettavan Reginanrannan kaikissa asunnoissa on isot parvekkeet. Toisen kerroksen asuntojen parvekkeiden jatkeena on lisäksi terassi. Taloyhtiöstä löytyy myös oma saunaosasto.

Reginanrannan tontti sijaitsee Laivalahden puistotiestä ja Reginankujasta muodostuvan kokonaisuuden päätteenä meren rannassa, Tullisaarenselälle antavan niemekkeen kärjessä.

Niemekkeen kiertävä, Tammisaloon ja Marjaniemeen vievä rantaraitti rakennetaan muutaman vuoden kuluessa valmiiksi ja niemen kärkeen raitin varrelle sijoitetaan kahvilarakennus. Herttoniemen metroaseman seutu palveluineen on noin kilometrin kävelymatkan etäisyydellä. Alueella on koulu ja useita päiväkoteja.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2017 lopussa 2 086 henkilöä Suomessa.