c

Turun Eerikinpihan keskustakorttelin rakentaminen alkaa syksyllä

Lehdistötiedotteet 23.8.2018 9.00 CET

Skanska rakentaa Turun ytimeen, Kauppatorin ja Aurajoen lähellä sijaitsevaan Eerikinpihan kortteliin 127 uutta kotia. Turun Blankan, Maunun ja Hermanin ennakkomarkkinointi alkaa tänään, ja rakennustyöt käynnistyvät arviolta lokakuussa 2018.

Turun Eerikinpihan kortteliin tulee viihtyisä sisäpiha.

”Uudet upeat keskustakorttelin kodit ovat muuttovalmiita arviolta vuoden 2020 keväällä”, kertoo projektipäällikkö Toni Törmänen Skanskalta.

Eerikinkadun ja Koulukadun kulmaan nousevan Eerikinpihan asemakaavan vahvistuminen kesti pitkään, ja valituksen jälkeen kaavaa on muokattu. ”Olemme innoissamme päästessämme nyt toteuttamaan hanketta”, Törmänen hymyilee.

Neljän korttelin päässä Turun Kauppatorilta ja kahden korttelin päässä Aurajoen rannasta sijaitseva Eerikinpiha on osa uusien kotien korttelia, jossa vanha ja uusi muodostavat tasapainoisen ja mielenkiintoisen kokonaisuuden.

Koulukadun varteen valmistuvaan kolmikerroksiseen rivitaloon, As. Oy Turun Maunuun, rakennetaan 39,5–58 neliön kompakteja yksiöitä ja 44,5–50 neliön kaksioita. Kaikki 11 asuntoa ovat joko parvellisia tai kaksikerroksisia. Sisäpihan suuntaan avautuviin koteihin rakennetaan ranskalainen parveke sekä terassi.

Pihan toiselle puolelle, Eerikinkadun varteen, rakennetaan kahdeksankerroksinen As. Oy Turun Blanka, johon tulee yhteensä 52 asuntoa 30 neliön yksiöistä 89 neliön kolmioon. Blankan kanssa samaan kokonaisuuteen sijoittuvan Hermanin 64 asunnon valikoima vaihtelee 30 neliön yksiöistä 78,5 neliön kolmioihin.

Autoille tulee parkkipaikat kortteliin rakennettavaan autohalliin, johon pääsee kulkemaan suoraan talojen porraskäytävistä.

”Eerikinpihan keskelle kätkeytyy kaunis ja suojaisa sisäpiha, jossa voi aistia menneiden aikojen tunnelmaa. Viereinen vanha talo kunnostetaan uuteen käyttöön ja puuverhoillun Maunun arkkitehtuurissa huomioidaan paikalla aiemmin sijainneen vanhan talon väritys ja tyyli. Purettavien rakennusten kivi- ja tiilimateriaalia hyödynnetään kekseliäästi esimerkiksi Eerikinpihan pihapiirin muureissa”, luonnehtii Törmänen.

Suojaisassa asuinkorttelissa aivan Turun sydämessä sijaitsevan Eerikinpihan lähikortteleista löytyvät niin ravintolat, kahvilat kuin pikkuliikkeetkin. Myös koulut, päiväkodit, lääkäriasemat, kuntosalit ja ruokakaupat ovat vain kävelymatkan päässä kotiovelta.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, projektipäällikkö Toni Törmänen, puh. 050 303 3890, toni.tormanen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2017 lopussa 2 086 henkilöä Suomessa.