c

Skanska rakentaa Varmalle 129 asuntoa Vantaan Kivistöön

Lehdistötiedotteet 22.8.2018 12.30 CET

Skanska käynnistää Kivistön keskusta-alueen rakentamisen Vantaalla. Alueen ensimmäisen hankkeen, 12-kerroksisen asuinkerrostalon Vantaan Topaasikuja 9:n, rakentaminen alkaa lokakuussa 2018 ja hanke valmistuu arviolta lokakuussa 2020.

Topaasikuja 9:ssä on näyttävä julkisivu.

Varmalle rakennettavaan Topaasikuja 9:ään tulee 129 vuokra-asuntoa, jotka ovat valtaosin yksiöitä. Lisäksi rakennukseen tulee noin 280 neliötä liiketilaa.

”Hanke kiinnostaa meitä erinomaisen sijaintinsa vuoksi. Varmalla ei ole toistaiseksi muita asuntokohteita Kivistössä. Olemme toteuttaneet Skanskan kanssa yhdessä paljon hankkeita pääkaupunkiseudulle, ja olemme tyytyväisiä yhteistyön jatkumiseen”, sanoo Varman rakennuttajapäällikkö Tuomas Vaarasalo.

”Rakennus tulee Kivistön keskustakortteliin näkyvälle paikalle, ja siinä on poikkeuksellisen hienot julkisivut. Kaarevien julkisivujen pinnat ovat pääosin graafista valkobetonia ja useilla eri sävyillä maalattua graafista tai uritettua betonia. Topaasikuja 9:ää varten räätälöity graafinen kuvio toistuu myös parvekkeiden lasikaiteissa. Kahden ylimmän kerroksen julkisivu on osittain paneloitu”, kuvailee hankkeen projektipäällikkö Merja Hurmerinta-Kemppainen Skanskalta. Hankkeen pääsuunnittelijana toimii Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy:n Lassi Hackman.

Topaasikuja 9:n korttelipihalle toteutetaan myös käyttötaidetta leikki- ja oleskeluvälineiden muodossa. Piha on suunniteltu toimimaan koko korttelin suurena ja viihtyisänä yhteispihana.

Rakennuksen suunnittelussa on energiatehokkuus huomioitu monella tavalla: esimerkiksi vesikalusteet ovat vettä säästäviä malleja ja rakennusmateriaalit ovat ympäristötehokkaita.

Lisätietoja:

Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Varma, rakennuttajapäällikkö Tuomas Vaarasalo, puh. 010 244 6698, tuomas.vaarasalo[at]varma.fi

Skanska Talonrakennus Oy, projektipäällikö Merja Hurmerinta-Kemppainen, puh. 040 541 0368, merja.hurmerinta[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2017 lopussa 2 086 henkilöä Suomessa.