c

Skanskan ensimmäinen asuntokohde Helsingin Telakkarannassa on rakenteilla ja myynnissä

Lehdistötiedotteet 20.8.2018 12.30 CET

Skanska on aloittanut Helsingin Telakkarannan ensimmäisen asuntokohteen As. Oy Helsingin Annexin rakennustyöt sekä asuntojen myynnin. Alueella on lisäksi käynnissä toimitilojen rakentaminen Euroopan kemikaalivirastolle sekä maanalaisen pysäköintilaitoksen rakennustyöt.

Kahdeksankerroksisessa Helsingin Annexissa on monia mielenkiintoisia ratkaisuja kuten korkeat huoneet ja suuret lattiaan asti ulottuvat ikkunat.

”Helsingin kantakaupunkiin tulee nyt korkeatasoisia uusia koteja ainutlaatuiseen paikkaan. Aiemmin pääosin suljettu ranta-alue saadaan tulevaisuudessa kaupunkilaisten käyttöön. Rannan laiturialueelle tulee rantapromenadi ja lähikadut avautuvat rantalaiturille. Telakkarannassa yhdistyvät poikkeuksellisella tavalla vanha telakkamiljöö, meri, moderni asuminen ja kantakaupungin palvelut”, kertoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

Helsingin Annex nousee keskeiselle sijainnille osoitteeseen Telakkakatu 12. Annexiin valmistuu kesällä 2021 yhteensä 29 uniikkia kotia kaksioista hulppeisiin 136 neliön avariin huoneistoihin.

”Kahdeksankerroksisessa Helsingin Annexissa on monia mielenkiintoisia ratkaisuja kuten korkeat huoneet ja suuret lattiaan asti ulottuvat ikkunat. Asumisen mukavuutta lisäävät mm. viilennys ja lattialämmitys. Vaihtelevat kattomuodot ja tiilijulkisivut luovat uuden korttelin ilmeen”, sanoo Marja Kuosma.

Yhteensä Telakkarantaan rakentuu neljän asuinrakennuksen kokonaisuus. Seuraavaksi liikkeelle on lähdössä Helsingin Court, jota seuraavat Yard ja Knot. Asuinrakennuksiin tulee myös liiketiloja.

Telakkarannan identiteetti kumpuaa teollisuushistoriasta ja vanhoista rakennuksista, joihin uudet rakennukset saumattomasti liittyvät. Tiilijulkisivuinen Annex istuu tähän ympäristöön luontevasti. Arkkitehtisuunnittelusta on vastannut arkkitehtitoimisto Huttunen-Lipasti-Pakkanen Oy.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630 marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Kodit, hankekehitysjohtaja Satu Ryynänen, puh. 040 727 8902, satu.ryynanen[at] skanska.fi

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 5019816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2017 lopussa 2 086 henkilöä Suomessa.