c

Skanska ja ABB yhteistyössä – kodinohjauksella helpompaa arkea kerrostaloasumiseen

Lehdistötiedotteet 9.8.2018 12.30 CET

Skanska ottaa käyttöön ABB-free@home-kodinohjausjärjestelmän Helsingissä Herttoniemen Reginanrannan asunnoissa. Reginanrannan uudet kodit tulevat ennakkomarkkinointiin elokuun aikana.

Helsingin Reginanrannan asunnot tulevat ennakkomarkkinointiin elokuun 2018 aikana.

Vastaavia kodinohjausjärjestelmiä on laajalti käytössä pientaloissa. Skanskan hanke on ensimmäisiä kerrostalohankkeita, jossa kaikkiin asuntoihin tuodaan asukkaiden arkea helpottavia toimintoja.

”Haluamme tuoda asiakkaidemme saataville asumisen mukavuutta lisääviä helppokäyttöisiä ratkaisuja. Seuraamme tarkoin asiakkaidemme toiveita asumisesta ja meillä on paljon tietoa siitä, mitä uuden kodin ominaisuuksilta odotetaan. Arkea helpottavat toiminnot ovat yhä useammin kiinnostuksen kohteena – pelkät seinät ja laadukkaat materiaalit eivät enää riitä”, sanoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että Skanska on lähtenyt edelläkävijänä tuomaan asumiseen uusia ratkaisuja helpottamaan asukkaiden arkea. Asumisen muutokset, digitalisaatio, liikenteen sähköistyminen ja uudet palvelumallit ovat jo nähtävissä. ABB on aktiivisesti kehittämässä näitä asumismukavuutta parantavia helppokäyttöisiä ratkaisuja ihmisten arkeen”, sanoo myyntijohtaja Harri Liukku ABB:ltä.

Kodinohjaus onnistuu helposti taskussa kulkevalla älylaitteella. Paljon toivottu ja arkea helpottava toiminto on esimerkiksi kotona–poissa-toiminnallisuus. Reginanrannassa voidaan kotoa lähdettäessä vaivattomasti katkaista virta keittiön ja viihde-elektroniikan pistorasioilta sekä valaistukselta.

Mobiililaitteella saa kuvayhteyden ulko-ovelle ja sen avulla voi avata oven vieraille ja tavarantoimittajille, ja koko asunnon valaistusta voidaan säätää muutamalla painalluksella. Ilmalämpöpumpulla varustettuja asuntoja voi viilentää ennen kotiintuloa. Asukas pystyy pitkälti itse muokkaamaan ja automatisoimaan toiminnallisuuksia omien tarpeidensa mukaisesti.

Lisävarusteina asuntoihin voi valita esimerkiksi verkkoon kytkettäviä Siemensin älykkäitä kodinkoneita sekä astianpesukoneen alle asennettavan kosteusvahdin. Lisäksi Alexan ääniohjaus, Sonosin äänentoistojärjestelmä sekä Philipsin Hue-älyvalaistus ovat yhteensopivia Reginanrannan asuntoihin vakiona asennetun ABB-free@home-kodinohjausjärjestelmän kanssa.

Skanska ja ABB ovat aiemminkin tehneet yhteistyötä asumiseen liittyvien innovatiivisten ratkaisujen parissa. Vuonna 2012 valmistuneessa As. Oy Espoon Adjutantissa toteutettiin jo monia edistyksellisiä uuden ajan asumisen ratkaisuja, kuten huoneistokohtainen sähkön, lämmitysenergian ja vedenkulutuksen seuranta- ja ohjausjärjestelmä.

”Adjutantin ratkaisuista on otettu pitkä askel eteenpäin. Suurin muutos on älylaitteiden ja applikaatioiden hyödyntäminen. Omassa älylaitteessa toimivat ohjelmat ovat helppokäyttöisiä eivätkä vaadi käyttäjältään taloautomaation erikoisosaamista tai erillisiä lisälaitteita. Reginanrantaan nyt tuotavat järjestelmät luovat valmiuden laajemmallekin palveluntuottamiselle, joka tekee tulevaisuuden asumisesta entistäkin helpompaa”, Kuosma toteaa.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

ABB, myyntijohtaja Harri Liukku, puh. 050 335 4203, harri.liukku[at]fi.abb.com

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 501 9816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2017 lopussa 2 086 henkilöä Suomessa.