c

Kauppakeskus Sepälle korkeimman tason LEED-ympäristösertifikaatti

Lehdistötiedotteet 15.6.2018 9.00 CET

Jyväskylässä sijaitsevalle lokakuussa 2017 avatulle Skanskan kehittämälle ja rakentamalle kauppakeskus Sepälle on myönnetty platinatason LEED®-ympäristösertifikaatti.

Kauppakeskus Seppä avautui lokakuussa 2017 Jyväskylän Seppälän alueelle.

Ympäristö- ja energiatehokkuus on LähiTapiolan omistaman Sepän suunnittelussa ja rakentamisessa huomioitu monella eri tavalla.

Seppä saavutti enimmäispisteet sekä innovatiivisen suunnittelun että energiatehokkuuden osalta. Kansainvälisessä LEED®-ympäristösertifikaatissa (Leadership in Energy and Enviromental Design) arvioidaan rakennusta sekä suunnittelu- että toteutusvaiheessa.

Ympäristösertifioinnin avulla on varmistettu rakennuksen energia- ja ympäristötehokkuus sekä terveelliset sisäolosuhteet käyttäjille. Sepän suunnittelussa nämä seikat on huomioitu muun muassa valitsemalla vettä säästäviä vesikalusteita sekä ihmismäärän ja lämpötilojen mukaan säätyvän ilmanvaihdon avulla.

Kauppakeskus Sepässä on myös Keski-Suomen suurin aurinkovoimala. kauppakeskuksen katolle on sijoitettu yhteensä 1 670 kappaletta aurinkopaneeleja. Aurinkovoimalan pinta-ala on yhteensä 6 000 neliötä, mikä tekee siitä Keski-Suomen suurimman, mutta myös valtakunnallisella tasolla merkittävän aurinkovoimalan.

Kiinteistön jäähdytykseen, ilmanvaihtoon ja valaistukseen käytettävä sähkö saadaan osittain aurinkovoimalasta. Näiden lisäksi paneelien tuottamaa sähköä hyödynnetään sähköautojen latauspaikkoihin.

Lisätietoja:

Skanska Oy, projektijohtaja Kalle Jokela, puh. 050 571 8688, kalle.jokela[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2017 lopussa 2 086 henkilöä Suomessa.