c

Yhteiskäyttöautopalvelu käynnistyy Tampereen Luminaryssa

Lehdistötiedotteet 14.6.2018 7.30 CET

Skanskan Tampereen keskustassa rakenteilla olevassa tornitalossa Tampereen Luminaryssa käynnistyy yhteiskäyttöautopalvelu. Ensimmäinen auto tulee käyttöön 15.6. ja on kaikkien varattavissa.

Luminaryn ensimmäisen yhteiskäyttöauton kanssa poseeraavat Skanskan Harri Hokkanen ja Hertzin Sauli Toiva.

”Näkemyksemme mukaan yhä useampi suomalainen arvostaa asumisen helppoutta ja arkea sujuvoittavia palveluja. Yhteiskäyttöautopalvelu sopii Luminaryn kaltaiseen keskustassa palvelujen lähellä sijaitsevaan rakennukseen erinomaisesti. Uskomme, että moni tuleva asukas ei tarvitse autoa kuin ajoittain”, sanoo yksikönjohtaja Toni Tuomola Skanska Kodeista.

Luminaryn yhteiskäyttöautokokeilussa P-Hämpin parkkitalossa on tornitalon valmistuessa asukkaiden varattavissa kaikkiaan kolme yhteiskäyttöautoa. Ensimmäinen autoista, Toyota Auris STW hybridi, otetaan käyttöön jo nyt. Yhteiskäyttöautopalvelua pyörittää Hertz, ja auton varaaminen tapahtuu kätevästi verkkopalvelun kautta.

”Auton voi varata käyttöön osoitteessa hertzcarsharing.fi lyhimmillään tunniksi, mutta myös pidemmille matkoille. Esimerkiksi viikonlopuksi auton saa käyttöön 129 eurolla. Hinta sisältää 300 kilometriä ajoa ja polttoaineet. Auton voi noutaa milloin tahansa ja ovet avataan matkapuhelimen kautta. Polttoaine kuuluu aina palveluun”, kertoo Hertz Tampereen aluejohtaja Sauli Toiva palvelun sisällöstä.

Kuka tahansa voi käyttää autoja, ei ainoastaan Luminaryn asukkaat. Luminaryn asukkaille tulee oma jäsenkorttinsa autojen käyttöön.

Yhteiskäyttöautot ovat nouseva trendi, ja Luminaryssä tehdään pioneerityötä Tampereen kaupungin kanssa. Muiden muassa kaupungin kaavoittajat odottavat kiinnostuneina palautetta kokeilusta.

Tampereen pysäköintipolitiikan linjausten mukaan yksi yhteiskäyttöauto vastaa autopaikkamitoituksessa viittä autopaikkaa. ”Luminaryssä tämä tarkoittaa, että kun yhteiskäyttöautoja on kolme, voidaan rakentaa 15 autopaikkaa vähemmän”, sanoo Luminaryn projektipäällikkö Harri Hokkanen Skanskalta.

”Yhteiskäyttöautot ovat tulevaisuuden liikkumismuoto. Uskomme niiden yleistyvän ainakin Suomen suurimmissa kaupungeissa. Tampereella haluamme olla tämän kehityksen eturintamassa”, sanoo elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen Tampereen kaupungilta.

Skanska ja Hertz tuovat pian yhteiskäyttöautoja myös Tampereen Härmälänrantaan. Ensimmäinen autoista sijoitetaan piakkoin Härmälänrannan Salen vieressä olevalle parkkipaikalle ja toinen pyritään saamaan kesäkuun lopulla Myrskyn Pysäköinti Oy:n parkkihalliin. Auto on sielläkin kenen tahansa varattavissa eli palvelee kaikkia Härmälänrannan asukkaita.

Luminaryn asuntokauppa on käynyt vilkkaana

Luminaryn kokonaisuus koostuu kahdesta osasta, matalammasta seitsekerroksisesta osasta ja korkeasta 21-kerroksisesta tornista. Näissä on yhteensä 188 asuntoa. Valmistuessaan vuoden 2019 alkupuolella Murtokadun ja Itsenäisyydenkadun kulmaan sijoittuvan Luminaryn torni on Tampereen korkein asuinrakennus. ”Luminaryn myynti on edennyt erinomaisesti ja asunnoista on tällä hetkellä myyty yli neljä viidesosaa”, kertoo Hokkanen.

Pihakannen alla sijaitsee kaksikerroksinen parkkihalli. Kokonaisuuteen kuuluvat alakerrosten yhteisen aulatilan lisäksi suojaisa ja avara sisäpiha sekä rakennusten välisen osion päällä sijaitseva asukkaiden yhteinen oleskeluterassi.

Yhteiskäyttöautojen lisäksi Luminaryyn on tulossa muitakin palveluja: kahvila ja pakettiautomaatti sekä viihtyisä aula oleskelutiloineen ja aulavastaanottoineen.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, projektipäällikkö Harri Hokkanen, puh. 040 835 6297, harri.hokkanen[at]skanska.fi

Skanska Kodit, yksikönjohtaja Toni Tuomola, puh. 040 754 3045, toni.tuomola[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Hertz, aluejohtaja Sauli Toiva, puh. 040 040 4741, sauli.toiva[at]hertz.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2017 lopussa 2 086 henkilöä Suomessa.