c

Skanskalle ykköspaikka rakennusalan ihannetyönantajana

Lehdistötiedotteet 8.6.2018 8.00 CET

Skanska sijoittui Universumin ihanteellisempien työnantajien tutkimuksessa rakennusalan ykköseksi ja tekniikan alan viidenneksi. Samalla Skanska oli kärjen suurin kirijä noustessaan listalla 17 sijaa viiden parhaan joukkoon.

Oppiva-universum-top1

Tulokset käyvät ilmi Universumin opiskelijatutkimuksesta 2018. Tutkimuksessa haastateltiin marraskuun 2017 ja huhtikuun 2018 välisenä aikana yhteensä 10 602 suomalaista opiskelijaa, jotka kertoivat näkemyksiään työnantajista ja työelämästä.

Universumin mukaan tutkimustuloksista käy ilmi, että opiskelijat kaipaavat uraltaan eniten merkityksellisyyttä sekä työn ja vapaa-ajan tasapainoa. Työnantajilta odotetaan kilpailukykyisen peruspalkan lisäksi erityisesti monipuolisia työtehtäviä ja ystävällistä työkulttuuria, jossa työntekijöitä kunnioitetaan. Naisopiskelijat painottivat odotuksissaan joustavien työtapojen kaltaisia työtehtäviin liittyviä asioita enemmän kuin miehet, joille palkkaukseen ja etenemismahdollisuuksiin liittyvät asiat olivat tärkeämpiä.

”Skanska on tehnyt pitkäjänteistä työtä opiskelijoiden arvostamilla osa-alueilla, ja se näkyy nyt myös tuloksissa. Opiskelijayhteistyössä toimintamme keskittyy erityisesti Skanska Oppiva -harjoitteluohjelmaan. Toki harjoitteluohjelman rinnalla on paljon muutakin yhteistyötä oppilaitosten ja muiden toimijoiden kanssa. Tarjoamme opiskelijoille esimerkiksi turvallisuuskorttikoulutusta”, kertoo Skanskan henkilöstön kehityspäällikkö Aija Harju.

”Opintojen jälkeen meillä on tarjolla lukuisia mahdollisuuksia uralla etenemiseen ja esimiestehtäviin eri tasoilla. Olemme aidosti kansainvälinen rakennusalan yritys, ja meillä työskennellessä voi suunnata myös kansainväliselle uralle tai suorittaa esimerkiksi harjoittelujakson ulkomailla. Skanska on arvopohjainen yritys, ja on mukavaa nähdä, että meille hakeutuvat nuoret pitävät arvojamme merkityksellisinä hakeutuessaan työelämään”, sanoo Harju.

Lue lisää Universum 2018 –tutkimuksen tuloksista

 

Lisätietoja:

Skanska Oy, henkilöstön kehityspäällikkö Aija Harju, puh. 050 561 1669, aija.harju[at]skanska.fi

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 501 9816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi

Universum Suomi, maajohtaja Mika Sallinen, puh. 040 527 9149, mika.sallinen[at]universumglobal.com