c

Skanska ja Setlementtiasunnot on valittu kehittämään Tampereen Ranta-Tampellan kanavakorttelia

Lehdistötiedotteet 25.5.2018 9.00 CET

Skanska ja Setlementtiasunnot aloittavat yhdessä Ranta-Tampellan kanavakortteliin muodostuvan kaupunkikokonaisuuden kehittämisen. Tampereen asunto- ja kiinteistölautakunta päätti kaavatontin varaamisesta Skanskalle ja Setlementtiasunnoille 23.5.2018.

Ranta-Tampellan kanavakorttelin suunnittelu alkaa arkkitehtikilpailulla kesällä 2018. Tavoitteena on aloittaa rakentaminen vuonna 2019, jolloin ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan koteihinsa vuonna 2020. Kokonaisuus on suunniteltu olevan valmis vuonna 2022.

Suunnitelmassa Ranta-Tampellaan rakennetaan kolmen talon muodostama moderni ja asukaslähtöinen kanavakortteli. Talot muodostavat niin sanotun superkorttelin; yhteisön, joka tarjoaa asuinpaikan erilaisissa elämäntilanteissa oleville kaupunkilaisille.

”Kaupunkiasumisen uudet ja yhteisölliset muodot tarjoavat koteja eri ikäisille ja erilaisissa elämäntilanteissa oleville ihmisille. Tavoitteenamme on tuottaa kestävään kehitykseen perustuvaa elinympäristöä, jossa asumisessa huomioidaan osaltaan ekologisen vastuunoton kasvavat haasteet”, kertoo elinkaarijohtaja Janne Haverinen Setlementtiasunnoista.

”Ranta-Tampellan kanavakorttelissa yhteisöllisyys näkyy esimerkiksi talojen katutasossa sijaitsevina yhteistiloina, joihin tulee muun muassa yhteisötiloja kokous- ja juhlatilaisuuksia varten. Kortteliin tulee myös yhteissauna vilvoitteluterasseineen. Talon kellariin rakennetaan palvelukerros, johon tulee sekä aurinko- että verkkosähköllä toimivat latauspisteet sähköautoille, korttelin yhteinen kuntosali sekä runsaasti tilaa erilaisille harrastevälineille aina polkupyöristä veneisiin”, kertoo Skanskan yksikönjohtaja Toni Tuomola.

 

Muuntojoustavia asuntoja eri elämäntilanteisiin

Ranta-Tampellan kanavakorttelin kolmesta talosta yhteen tulee myyntiin Skanska Kotien omistusasuntoja, toinen tarjoaa vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja. Kolmas talo toteutetaan Setlementtiasuntojen ARA-rahoitteisena hankkeena. Asuntotyypit vaihtelevat yksiöistä kolmen makuuhuoneen perheasuntoihin ja kimppakämppiin.

”Asunnoissa erityistä on niiden muuntojoustavuus, eli ne mukautuvat elämän eri vaiheisiin. Esimerkiksi perheasunnoista on helposti eriytettävissä erillisiä asuntoja vaikkapa silloin, kun perheen juniorit tarvitsevat omaa asuntoa. Ja kun lapset muuttavat pois kotoa, voi perheen mummo muuttaa vapautuneeseen viereiseen asuntoon”, kertoo Tuomola.

”Hienoa, että myös ARA-tuotantoa osoitetaan tonteille, joissa suunniteltavien rakennusten on oltava arkkitehtuuriltaan korkeatasoisia. Kohtuuhintaisuuteen pyrkiminen haastaa kaikkia osapuolia todelliseen innovointiin alusta alkaen”, pohtii Haverinen.

Asunnot suunnitellaan soveltamalla Tampereen kaupungin ja Skanskan yhteisessä Stardust-hankkeessa tuotettavaa asumista palvelevaa älytalo-osaamista. Muun muassa asuntojen ohjaus tapahtuu älykkäällä ohjausjärjestelmällä, jossa oman kännykän kautta voi säädellä asunnon lämmitystä ja ilmanvaihtoa sekä käyttää kotona-poissa-ohjausta.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Toni Tuomola, puh. 040 754 3045, toni.tuomola[at]skanska.fi

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 501 9816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi

Setlementtiasunnot Oy, elinkaarijohtaja Janne Haverinen, puh. 040 537 2459, janne.haverinen[at]setlementtiasunnot.fi

Setlementtiasunnot Oy, tiimivastaava, asiakaspalvelu ja viestintä Ella Remonen, puh. 050 501 9770 ella.remonen[at]setlementtiasunnot.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2017 lopussa 2 086 henkilöä Suomessa.