c

Skanska ja Lahden kaupunki sopimukseen Launeen monitoimitalon rakentamisesta

Lehdistötiedotteet 6.4.2018 8.00 CET

Skanska rakentaa Lahden kaupungille Launeen monitoimitalon uudisrakennuksen Ajokadulle Laune Halli -liikuntahallin yhteyteen. Rakennustyöt käynnistyvät heti, ja hanke valmistuu huhtikuussa 2020.

Havainnekuva Launeen monitoimitalosta. Kuva: Arkkitehtitoimisto Perko Oy.

Launeen monitoimitaloon tulee päiväkoti, Launeen koulu, nuorisopalveluiden tiloja ja liikuntasali. Launeen koulun vanha koulurakennus on purettu tontilta aikaisemmin. Valmistuttuaan monitoimitalo korvaa myös Salinkallion koulun, Mustikkamäen päiväkodin sekä Launeen nuorisotilan vanhat tilat.

”Launeen monitoimitalo vastaa tulevaisuuden tarpeisiin lasten ja nuorten palveluissa eteläisen Lahden alueella ja korvaa useita erillisiä huonokuntoisia ja peruskorjaustarpeessa olevia toimipisteitä”, sanoo vastuualuejohtaja Lassi Kilponen Lahden kaupungilta.

”Rakennuksen moderni oppimisympäristö on suunniteltu siten, että se tarjoaa monikäyttöisiä ja helposti muunneltavia opetustiloja. Tavoitteena on, että rakennus toimii alueen yhteisöllisenä ja toiminallisena keskuksena”, sanoo Lahden kaupungin rakennuttajapäällikkö Leena Pirttilä.

Uudisrakennus on entistä nykyaikaisempi ja tehokkaampi, sillä siihen yhdistetään koulun lisäksi myös muita toimintoja. Monitoimitaloon luodaan yhteiskäyttöön soveltuvia avoimia tiloja, joita voidaan hyödyntää erilaiseen kerho- ja harrastetoimintaan. Tontille tehdään lisäksi turvalliset leikki- ja oleskelupihat sekä pysäköintipaikkoja. Uuden monitoimitalon kokonaispinta-ala tulee olemaan noin 10 400 neliötä. Tulevassa rakennuksessa opiskelee noin 900 oppilasta ja 100 päiväkodin lasta.

Lisätietoja:

Lahden kaupunki, rakennuttajapäällikkö Leena Pirttilä, puh. 050 65 861, leena.pirttila[at]lahti.fi

Lahden kaupunki, Launeen koulun rehtori Esko Taipale, puh. 050 559 7807, esko.taipale[at]ahti.fi

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Jarkko Koskipalo, puh. 0400 174 077, jarkko.koskipalo[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2017 lopussa 2 086 henkilöä Suomessa.