c

Skanska rakentaa Helsingin kaupungille korttelin Jätkäsaareen

Lehdistötiedotteet 28.3.2018 14.15 CET

Skanska ja Helsingin kaupunki ovat sopineet kohtuuhintaisen asumisen korttelin rakentamisesta Jätkäsaareen. Kortteliin tulee 223 asuntoa, ja hankkeen urakkasopimusten arvo on yhteensä noin 41,5 miljoonaa euroa.

Jätkäsaaren yleisilmeen mukaisesti korttelin julkisivu on pääosin muurattua tummanruskeaa ja harmaata tiiltä, ylimmät kerrokset ovat teräspinnoitteisia ja väriltään metallinsävyisiä. Kuva: Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy.

Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy:n suunnittelema kortteli rakennetaan Jätkäsaaren keskiosaan Malagan- ja Livornonkatujen väliin. Asunnot jakaantuvat neljään yhtiöön: As. Oy Helsingin Picasso, As. Oy Helsingin Malaga, Heka Jätkäsaari Livornonkatu 7 ja Helsingin Asumisoikeus Oy Livorno.

Helsingin Picassossa on 55 hitas-asuntoa ja yksi liiketila, Helsingin Malagassa 45 hitas-asuntoa, Heka Jätkäsaari Livornonkatu 7:ssä on 72 vuokra-asuntoa, ja Helsingin Asumisoikeus Oy Livornossa 51 asumisoikeusasuntoa ja yksi liiketila.

Korttelin rakentaminen alkaa toukokuussa 2018 ja se valmistuu syksyllä 2021. Korttelin matalimmat, townhouse-tyyppiset talot ovat kolmikerroksisia ja korkeimmat kerrostalot kahdeksankerroksisia.

Neljän uudisrakennuksen keskelle jää piha-alue, jonne tulee yhteispiha istutuksineen sekä townhouse-asuntojen omat terassit. Asukaspysäköinti on järjestetty Jätkäsaaren pysäköinti Oy:n tiloihin maanalaiseen halliin.

”Korttelin asuntotarjonta on ainutlaatuisella paikalla, uuden ja kehittyvän Jätkäsaaren ytimessä raitiovaunujen 8 ja 9 reittien varrella. Sisäpiha on suunniteltu siten, että se on suojassa merituulelta”, kuvailee ATT:n projektipäällikkö Jouni Mettiäinen. Lisäksi aivan viereen on rakenteilla Hyväntoivonpuisto.

Jätkäsaaren yleisilmeen mukaisesti korttelin julkisivu on pääosin muurattua tummanruskeaa ja harmaata tiiltä, ylimmät kerrokset ovat teräspinnoitteisia ja väriltään metallinsävyisiä. Asunnoissa on eri suuntiin avautuvia parvekkeita.

Myös ympäristötehokkuus on korttelissa huomioitu: koko Jätkäsaaren alueen jätehuolto toteutetaan imuputkijärjestelmällä. Tämä vähentää jäteautojen liikkumista alueella. Näin asuntokohteista syntyy tavallista vähemmän liikenteen hiilidioksidipäästöjä.

Skanska on aikaisemmin rakentanut Jätkäsaareen useita asuntokohteita. As Oy Helsingin Bysa ja Haso Sandis ovat valmistuneet vuoden 2017 syksyllä. Kohteissa on yhteensä 144 Helsingin kaupungin hitas- ja asumisoikeusasuntoa. Myös HUS-Kiinteistöt Oy:lle on valmistunut 98 vuokra-asunnon kerrostalo Bahamankadulle syksyllä 2017. Samaan kortteliin Atlantinkadulle valmistui loppuvuodesta 2016 Helsingin seudun opiskelijasäätiö HOASin vuokra-asuntoja 103 kappaletta.

Tällä hetkellä Skanskalla on rakenteilla Helsingin kaupungille Asunto Oy Helsingin Rio ja Heka Jätkäsaari Hampurinkuja 1, joiden 143 vuokra- ja hitas-asuntoa valmistuvat tänä keväänä. Asunto Oy Heka Jätkäsaari Hyväntoivonkatu 7:n rakenteilla olevat 101 vuokra-asuntoa saavat uudet asukkaansa loppuvuodesta 2018.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Jussi Sainomaa, puh. 040 356 0956, jussi.sainomaa[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala, projektipäällikkö Jouni Mettiäinen,puh. (09) 310 32 290, jouni.mettiainen[at]hel.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2017 lopussa 2 086 henkilöä Suomessa.