c

Skanskalta Härmälänrantaan uusia koteja ennakkomarkkinointiin – myös sähköauton lataaminen onnistuu

Lehdistötiedotteet 20.2.2018 7.00 CET

Skanska käynnistää uuden asuntorakennushankkeen ennakkomarkkinoinnin Tampereen Härmälänrannan länsiosassa. Asukkaiden käytettävissä on myös sähköautojen latauspiste.

As. Oy Härmälänrannan Veturi kohoaa ympäristön rakennuksia korkeammalle.

As. Oy Härmälänrannan Veturi on ympäristön rakennuksia korkeampi, 12-kerroksinen talo, joten siitä tulee alueensa maamerkki. Sen ylimmistä kerroksista avautuvat näköalat Pyhäjärvelle, alemmista kerroksista puolestaan näkymät antavat Härmälänojanpuistoon ja tulevaan leikkipuistoon, Samiveturinpuistoon.

Osoitteeseen Niilo Härmälänkatu 11 rakennettavaan Härmälänrannan Veturiin tulee 66 asuntoa, joiden koot vaihtelevat 30 neliön yksiöistä 77,5 neliön perheasuntoihin. ”Veturin rakentaminen käynnistyy arviolta huhtikuussa 2018, ja uudet kodit valmistunevat syksyllä 2019”, kertoo projektipäällikkö Kristiina Helenius Skanska Kodeilta.

Asiakkaiden arkea helpottamaan Veturin yleisiin tiloihin on tulossa SmartPost-pakettiautomaatti. Asukkaat voivat sekä vastaanottaa että lähettää paketteja automaatin kautta.

Lisäksi Veturiin on tulossa sähköautojen latauspiste. ”Veturin autopaikat eivät ole osakkeina myytäviä paikkoja siinä mielessä, että autopaikan haluava voisi ostaa oman paikan. Sen sijaan pysäköintioikeuden ostanut voi ajaa mille tahansa vapaalle paikalle. Sama pätee sähköauton latauspisteeseenkin”, Helenius sanoo. Sähköautoille erityisesti tarkoitettu latauspiste lataa sähköautoa jo muutaman tunnin aikana, mutta jokaisella hallin tavallisista autopaikoista on toki myös mahdollista ladata sähköautoa hidaslatauksella eli vaikkapa yön yli.

Ekotehokkuus on Veturissa huomioitu myös aurinkopaneelien kautta: katolle sijoitettavien aurinkopaneelien tuottamaa sähköä käytetään mm. yleisten tilojen valaistukseen.

Härmälänrannan Veturin tulevan sijaintipaikan lähellä on Skanskalla rakenteilla toinen asuntohanke, Härmälänrannan Pilotti, joka valmistuu kesällä 2018.

Härmälänrannan alueesta on muodostunut viihtyisä, uusi asuinalue vain noin viiden kilometrin päähän Tampereen keskustasta Pyhäjärven rannalle. Rakennukset muodostavat kaupunkimaisen ympäristön, johon on tulossa myös puistoja ja kävelyreittejä. Alueen palveluvalikoima sai juuri hyvän lisän Sale-lähikaupasta, joka avattiin 15.2. osoitteeseen Lentovarikonkatu 1.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, yksikönjohtaja Toni Tuomola, puh. 040 754 3045, toni.tuomola[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2017 lopussa 2 086 henkilöä Suomessa.