c

Skanskalle mittava louhintaurakka Kemin kromikaivokselta

Lehdistötiedotteet 12.1.2018 10.00 CET

Skanska louhii tuotantotiloja Outokummun Kemin kaivokselle noin tuhannen metrin syvyyteen.

Mittava 300 000 kuution louhinta- ja lujitusurakka käynnistyy Keminmaan Elijärvellä tammikuun lopussa ja valmistuu vuoden 2019 joulukuussa. Louhittaviin tiloihin toteutetaan kromimalmin käsittelyyn liittyviä tuotantotiloja. Skanska on toteuttanut samalle kaivokselle myös aikaisempia louhintaurakoita vuosina 2009–2015.

Kemin kaivos tuottaa kromimalmista tehtyjä kromirikasteita Torniossa sijaitsevan Outokummun ferrokromitehtaan raaka-aineeksi ferrokromin valmistusta varten. Kromi on teräksen seosaine, jota käytetään ruostumattoman teräksen valmistukseen viereisellä Outokummun terästehtaalla.

Kaivostoiminta Kemin kaivoksella käynnistyi avolouhintana vuonna 1968, ja kaivos on toiminut maan alla vuodesta 2003. Kaivos on Suomen suurin maanalainen kaivos yli 2 miljoonan tonnin vuosilouhinnallaan. Kemin kaivos on ainoa EU:n alueella toimiva kromikaivos.

Lisätietoja:

Skanska Infra Oy, yksikönjohtaja Mika Puistosalo, puh. 050 366 3257, mika.puistosalo[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.

Outokumpu on ruostumattoman teräksen markkinajohtaja maailmassa. Valmistamme edistyksellisiä materiaaleja, jotka ovat tehokkaita, kestäviä ja kierrätettäviä ja auttavat siten rakentamaan maailmaa, joka kestää ikuisesti. Sata vuotta sitten keksitty ruostumaton teräs on ihanteellinen materiaali kestäviin ratkaisuihin vaativissa käyttökohteissa aina ruokailu- ja sairaalavälineistä siltoihin ja energialaitoksiin: se on 100-prosenttisen kierrätettävä, korroosionkestävä, hygieeninen ja kestävä materiaali, jota ei tarvitse huoltaa. Outokummun palveluksessa on noin 10 000 ammattilaista yli 30 maassa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Helsingissä ja sen osake on listattu Nasdaq Helsingissä.